Το περασμένο καλοκαίρι αποχώρησαν από τον ΠΑΣ ο κόουτς Γιαννίκης και οι περισσότεροι βασικοί από την μέση και μπροστά. Αυτό το καλοκαίρι θα φύγουν πάλι ο κόουτς (Μεταξάς) και 5 βασικοί παίκτες, από τους οποίους οι 4 της άμυνας!

Κάπως έτσι, θα διαλυθεί η σπουδαία ομάδα της τελευταίας διετίας, που την τρέχουσα σεζόν μπήκε στα πλέι–οφ και ήταν ανταγωνιστική. Η “βόμβα ” πάντως που έσκασε εσχάτως στους “Ζωσιμάδες ” είχε να κάνει με τον… Ηρακλή Μεταξά.

Ο ομογενής τεχνικός –και πρώην βοηθός του Σκίμπε στη “γαλανόλευκη ”– είχε συμβόλαιο ως το 2023, μαζί με τους Χριστοβασίληδες (πατέρα και γιό) έκαναν κανονικά τον προγραμματισμό της ομάδας για την νέα σεζόν, με τον Μεταξά μάλιστα να “κανονίζει” και για κάποιες αφίξεις από… Γερμανία μεριά.

Τους… πρόλαβαν όμως, οι Μπακοκαϋμενάκηδες, αφού ο Ράσταβατς δεν… άντεξε στην Τρίπολη κι αποφάσισε να την… κάνει, παρότι είχε κι αυτός συμβόλαιο (ως το 2023).

Με αποτέλεσμα ο Αστέρας να πάει κατευθείαν στον Ηρακλή Μεταξά. Για τους περισσότερους τον πιο πετυχημένο –μαζί με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς– προπονητή της φετινής Super League.

O Mεταξάς είχε μπαι άουτ στο συμβόλαιό του με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Αστέρας όμως, σχεδόν τα βρήκε με τον Χριστοβασίλη σε μικρότερο ποσό (100.000 ευρώ), οπότε θα σπάσει για να πάρει μεταγραφή στο κλαμπ της Τρίπολης.

Εκεί που είναι πολύ πιθανό να πάρει και κάποιον νυν παίκτη του. Περισσότερα προσεχώς…


Πάμε τώρα και στο τι κυκλοφορεί στην πιάτσα agents για τους βασικούς παίκτες που θα αποχωρήσουν στο θερινό μεταγραφικό παράθυρο από τους “Ζωσιμάδες”.

Ο Σάλιακας έχει υπογράψει στη Σαντκ Πάουλι, μία αποκλειστικότητα της στήλης (για να ευλογούμε και τα γένια μας).

Ο Πίρσμαν έχει ήδη κλείσει στον Άρη ως ελεύθερος. Ο Λοντίγκιν, που επίσης μένει ελεύθερος, έχει δεχτεί κι αυτός προσφορά από τον Καρυπίδη αλλά κρατάει ψηλά το κασέ του (πάνω από 300.000 ευρώ ετησίως) και περιμένει / ψάχνεται εντός (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) και εκτός Ελλάδας.

Εκτός από αυτούς τους τρεις, υπάρχουν κι άλλοι τρεις με συμβόλαια, που θα βγουν στην βιτρίνα και δεδομένα ο ένας, πιθανότατα και ο δεύτερος, θα πουληθούν. Και οι τρεις άλλωστε έκαναν υπερβατικές σεζόν και ομιλώ για τους Περέα, Κάργα, Καραχάλιο…

Για τον Κολομβιανό σκόρερ ο Χριστοβασίλης έχει ήδη προτάσεις και τον προορίζει για ομάδα του εξωτερικού, αφού εκεί τα λεφτά θα είναι περισσότερα.

Με ένα ποσό κοντά στο 1.500.000 ευρώ, χωρίς σε αυτό να υπολογίζεται το ποσοστό του Παναθηναϊκού (έχει 30% στην μεταπώληση).

Στα Γιάννινα αλλά και στο περιβάλλον του αφεντικού στην Αθήνα, θεωρούν σχεδόν βέβαιο πως θα πουληθεί ο Περέα!

Από εκεί και πέρα, όλα δείχνουν και πώληση Κάργα. Για να μην τον χάσει τσάμπα ο Χριστοβασίλης σε 6 μήνες αφού από τον Γενάρη του 2023 θα μπορεί να υπογράψει όπου θέλει.

Για τον Έλληνα στόπερ υπάρχει θετικό report σε ΠΑΟΚ και Άρη, ο ίδιος θα ήθελε ΑΕΚ (ο στενός του κύκλος τον έχει “δηλωμένο”… ΑΕΚτζή) ενώ υπάρχουν και οι αγορές της Τουρκίας, Πολωνίας, Ρουμανίας…


Έκπληξη για πολλούς αποτέλεσε και η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Αστέρα Τρίπολης.

Κι αυτό αφού ο Μίλαν Ράσταβατς την περασμένη σεζόν είχε οδηγήσει την ομάδα στα πλέι–οφ, το εισιτήριο για τα οποία την τρέχουσα σεζόν το έχασε στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, παρότι το ρόστερ του ήταν αποδυναμωμένο σε σύγκριση με πριν από έναν χρόνο.

Ο Ράσταβατς δεν θα μείνει βέβαια χωρίς δουλειά, καθώς από αρχές Απριλίου τον… φλερτάρει η Βοϊβοντίνα (ο… Άρης του σερβικού ποδοσφαίρου) και στον πάγκο της θα κάθεται την νέα σεζόν, αφού σχεδόν έχει ήδη συμφωνήσει.

Το συμβόλαιο του Ράσταβατς στην Τρίπολη ουσιαστικά μπορούσε αυτομάτως να ανανεωθεί για την νέα σεζόν, αλλά η επιθυμία του Σέρβου κόουτς ήταν που μέτρησε.

Ουσιαστικά το γυαλί είχε ραγίσει στην σχέση / συνεργασία του Ράσταβατς με τον τεχνικό διευθυντή, Νίκο Γαλανακόπουλο το τελευταίο δίμηνο.

Είχαν τα… θέματά τους κι αυτό αποτυπώθηκε και στην κακή / αδιάφορη παρουσία της ομάδας στα πλέι–άουτ.


Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο βελτιωμένη ομάδα στην διάρκεια του πρωταθλήματος, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να βάζει την προσωπική του σφραγίδα και να κάνει… πρωταθλητισμό στα πλέι–οφ.

Σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα κέρδισε 2 φορές τον Ολυμπιακό, κέρδισε ΠΑΟΚ και Άρη, δεν έχασε δις από ΑΕΚ.

Όπως έχει αποκαλύψει η στήλη το καλοκαίρι, ο Γιάννης Αλαφούζος είναι αποφασισμένος να αυξήσει το μπάτζετ, να κάνει συνολικά 9 μεταγραφές και γενικά να “θωρακίσει” τη δουλειά του Σέρβου κόουτς, βάζοντας εξ αρχής στόχο να είναι άκρως ανταγωνιστικοί απέναντι στον μόνιμο πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δε θα επιδιώξει και μία δυνατή πώληση, που θα είναι πάνω από 2.000.000 ευρώ.

Ο Ιωαννίδης είναι βασικά στη… βιτρίνα, τον έχει βγάλει το κλαμπ και τον “δουλεύουν ” διάφοροι ατζέντηδες (και όχι μόνο οι δικοί του).

Αντιθέτως, ο συνομήλικός του Αλεξανδρόπουλος, δείχνει αυτός, από την πλευρά του, να ψάχνεται περισσότερο για να φύγει στο εξωτερικό.

Είτε γιατί δεν αντέχει που στο πλάνο του Γιοβάνοβιτς δεν είναι βασικός και αναντικατάστατος (όπως ο Ρούμπεν Πέρεθ ή ο Γκατσίνοβιτς, για παράδειγμα), είτε γιατί θέλει έτσι να… πιέσει τους “πράσινους ” για νέο συμβόλαιο, με αναπροσαρμογή αποδοχών (τώρα δεν πλησιάζει καν τα 200.000 ευρώ σε καθαρές αποδοχές).

Ο Αλεξανδρόπουλος πάντως έχει δυνατή μανατζερική εκπροσώπηση (τον agent Πασχάλη Τουντούρη) και ίσως να μην είναι τυχαίο πως στην πιάτσα ξέρουν πως καλή ολλανδική ομάδα ετοιμάζει καλοκαιρινή προσφορά στον Παναθηναϊκό για τον νεαρό διεθνή μέσο.

Θυμίζω πως το καλοκαίρι του 2021 ο Τουντούρης είχε φέρει 1.200.000 στον Βόλο του Μπέου για τον Δουβίκα, από την Ουτρέχτη…


Επί του… πιεστηρίου και αφορά τον Άρη. Ο κόουτς Μπούργος δεν πρέπει να αισθάνεται καθόλου ασφαλής για την επόμενη σεζόν ακόμη και αν κερδίσει την ΑΕΚ και η ομάδα του πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ήδη στην πιάτσα κυκλοφορούν δύο Έλληνες προπονητές, ονόματα – έκπληξη, στην περίπτωση που το αφεντικό “στείλει” τον Αργεντινό με το τέλος της σεζόν.

Ο ένας είναι ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος (με βοηθό τον Στέλιο Βενετίδη), που βρέθηκε στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος της Super League 2 στον πάγκο της Κηφισιάς. Τον πιστεύει πολύ ο Καρυπίδης, μου λένε…

Και ο δεύτερος είναι ο… Αργύρης Γιαννίκης! Μπορεί το όνομα του ομογενούς κόουτς να παίζει ήδη για… επιστροφή του στον ΠΑΣ, στη θέση του Μεταξά, το περιβάλλον όμως, του πρώην κόουτς της ΑΕΚ λέει πως ο “Άρτζι” περιμένει και τον Άρη!

Εδώ υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος, που εμφανίζει τον “Κάρυ ”… δύσκολο στο να πάρει τον Γιαννίκη.