Παρά τα όσα έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες οι «Simpsons» δεν προέβλεψαν την ημερομηνία θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, σύμφωνα με τους ελεγκτές γεγονότων.

Ο ψευδής ισχυρισμός ότι η επιτυχημένη σειρά κινουμένων σχεδίων – θρυλική για τις τρομακτικά προφητικές προβλέψεις της – προέβλεψε τον θάνατο της βασίλισσας αποτέλεσε αντικείμενο δεκάδων παραποιημένων βίντεο και memes από χρήστες που έγιναν viral στο TikTok και σε άλλες πλατφόρμες.

Σε ένα μονταρισμένο βίντεο του TikTok – το οποίο έχει σήμερα περισσότερες από 26 εκατομμύρια προβολές – μια καρτουνίστικη εκδοχή της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ εμφανίζεται ξαπλωμένη σε ένα φέρετρο κάτω από μια πλάκα που γράφει «Ελισάβετ Β’: 1926-2022». Το κλιπ δείχνει επίσης ένα αυτοκόλλητο, το οποίο τοποθετείται στο φόντο πραγματικού υλικού από την ταινία «The Simpsons» και εμφανίζει την ημερομηνία 8 Σεπτεμβρίου 2022, την ημέρα θανάτου της βασίλισσας.

Παρά τα όσα έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες οι «Simpsons» δεν προέβλεψαν την ημερομηνία θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ Β', σύμφωνα με τους ελεγκτές γεγονότων.

Μετά το θάνατο της βασίλισσας, βίντεο με την ψεύτικη εικόνα της ξαπλωμένης σε φέρετρο κυκλοφόρησαν στο TikTok, το Facebook, το Twitter, το Reddit και αλλού, συνήθως με λεζάντες που ανέφεραν ψευδώς ότι οι «Simpsons» προέβλεψαν το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. «Οι Simpsons το έκαναν ξανά», αναφέρει ένα βίντεο του TikTok με περισσότερες από 16 εκατομμύρια προβολές.

Αλλά κανένα επεισόδιο των «The Simpsons» δεν περιλάμβανε ποτέ τις ημερομηνίες του θανάτου της βασίλισσας, σύμφωνα με οργανισμούς ελέγχου των γεγονότων, συμπεριλαμβανομένων των PolitiFact και Lead Stories. Μια προηγούμενη «φάρσα» χρησιμοποίησε μια παρόμοια εικόνα του Ντόναλντ Τραμπ να κείτεται σε ένα φέρετρο για να ισχυριστεί ψευδώς ότι η σειρά είχε προβλέψει τον θάνατό του λόγω COVID.

Η βασίλισσα εμφανίστηκε ως χαρακτήρας στο «The Simpsons» έξι φορές, σύμφωνα με τον ιστότοπο Wikisimpsons που επιμελήθηκαν οι οπαδοί, μεταξύ άλλων σε ένα επεισόδιο του 2003 με τίτλο «The Regina Monologues» από τη σεζόν 15, στο οποίο η άμαξα της μονάρχη έπεσε από πίσω από τον Χόμερ (φωτογραφία παραπάνω).

Οι Simpsons έχουν «προβλέψει» και άλλα σημαντικά γεγονότα. Σε ένα επεισόδιο του 2000, η σειρά συμπεριέλαβε ένα αστείο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα γινόταν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διαβάστε ακόμη: