Η Simone Biles αποχώρησε και από τον ατομικό διαγωνισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο «για να επικεντρωθεί στην ψυχική της υγεία», ανακοίνωσε η Γυμναστική Ομοσπονδία των ΗΠΑ (USA Gymnastics). Η 24χρονη αποσύρθηκε την Τρίτη από τον τελικό της ομάδας των γυναικών, επικαλούμενη ανησυχίες για την ψυχική της υγεία.

Ποια είναι η Σιμόν Μπάιλς

Πρόκειται για μία πέρα για πέρα αληθινή ιστορία. Μία ιστορία, η οποία σχετίζεται με τη Σιμόν Μπάιλς. Σε ηλικία 3 ετών η μητέρα της την παράτησε σε ορφανοτροφείο, ενώ δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα της. Διάλεξε για καταφύγιο τη ενασχόληση με τη γυμναστική.

«Το παρελθόν είναι κάτι που δεν θέλω να το σκέφτομαι συχνά γιατί έχουν συμβεί τόσα πολλά καλά από τότε» είπε πρόσφατα. Η Μπάιλς είναι αδερφή του Tevin Biles Thomas, ο οποίος υπήρξε αξιωματικός του στρατού των ΗΠΑ. Επίσης, είχε εμπλακεί σε τρεις δολοφονίες στο Κλίβελαντ.

Η ίδια ήταν δεμένη με τον Tevin και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του. Η ίδια και ο αδερφός της κατέληξαν σε ορφανοτροφείο, λόγω της ανικανότητας της τοξικομανούς μητέρας τους να τα μεγαλώσει. Όμως, για καλή τους τύχη, ο παππούς τους ανέλαβε να τους μεγαλώσει.

Ο παππούς της τη στήριξε από νωρίς με τη γυμναστική. Παρά της φοβίες και τις δυσκολίες ήταν τυχερή, καθώς μπόρεσε να μεγαλώσει καλά δίπλα στον παππού της και τη θετή γιαγιά της. Η Σιμόν προσπάθησε αρκετές φορές να βρεθεί με τη μητέρα της, αλλά ο παππούς της δεν το επέτρεψε. Σήμερα, οι δυο τους διατηρούν σχέσεις, αλλά αυτές είναι απολύτως τυπικές.

Στα χνάρια της Ναόμι Οσάκα

«Είμαστε κι εμείς άνθρωποι. Πρέπει να προστατεύσουμε το μυαλό και το σώμα μας, αντί να κάνουμε αυτό που ο κόσμος περιμένει από εμάς», ανέφερε.

Και βαδίζοντας στα πρόσφατα «χνάρια» της Γιαπωνέζας τενίστριας Ναόμι Οσάκα, ανακοίνωσε ότι, για λόγους «ψυχικής υγείας», αποσύρεται από τον ομαδικό και σύνθετο ατομικό, με την επίγνωση ότι οι υπόλοιπες, πιο νεαρές αθλήτριες θα τα καταφέρουν.

Χιλιάδες -του αθλητικού χώρου και μη- έσπευσαν να την επαινέσουν για τη γενναία στάση της και για το γεγονός ότι επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα της ψυχικής υγείας των αθλητών.

Συνελήφθη για τριπλή ανθρωποκτονία ο αδελφός της Σιμόν Μπάιλς - CNN.gr

Δεν είμαστε νούμερα και βαθμολογίες

«Όλοι είχαν τόσο μεγάλες προσδοκίες από μένα που, τελικά, νιώθω ότι δεν είχε σημασία τι έκανα, αρκεί να ικανοποιούσα όλους γύρω μου», περιέγραφε η Σιμόν την εμπειρία από τους Ολυμπιακούς κιόλας του Ρίο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sports Illustrated, πριν αναχωρήσει για το Τόκιο.

Μίλησε για το πόσο συχνά σκεφτόταν να σταματήσει από πέρυσι την ενόργανη.

Για το πόσο απογοητεύτηκε με την αναβολή των Ολυμπιακών, ενώ αυτή αισθανόταν ότι ήταν πια ήδη μεγάλη για ενόργανη.

Για το πόσο την κατέβαλε συναισθηματικά η καραντίνα, αλλά και ότι της έδωσε χρόνο να σκεφτεί και να αναρωτηθεί, για πρώτη φορά: «Γιατί διαγωνίζομαι; Και για ποιον;»

Οι τελευταίοι αγώνες

Όλα αυτά, λίγο πριν αναχωρήσει για τους τελευταίους, κατά πώς φαίνεται, Ολυμπιακούς Αγώνες που λαμβάνει μέρος.

Είναι επίσης οι πρώτοι Ολυμπιακοί μετά το μεγάλο σκάνδαλο που ξέσπασε τον Σεπτέμβριο του 2016, με τις αποκαλύψεις σεξουαλικών κακοποιήσεων και παρενοχλήσεων περισσότερων από 250 αθλητριών -πολλών τότε ανήλικων- από τον επί 18 χρόνια γιατρό της Γυμναστικής Ομοσπονδίας των ΗΠΑ, Λάρι Νάσαρ.

Μεταξύ αυτών ήταν και η Σιμόν Μπάιλς, όπως η ίδια αποκάλυψε το 2018, κατηγορώντας -όπως και τα άλλα θύματα- την ομοσπονδία για συστηματική συγκάλυψη.

Simone biles: Έγραψε ιστορία στην Στουτγκάρδη | Pagenews.gr

Η ξεχωριστή αθλήτρια

Αγαπάμε την 22χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια γιατί:

Κατάφερε να φτάσει στην απόλυτη καταξίωση, στο three-peat (3 χρυσά μετάλλια σε παγκόσμιες διοργανώσεις), όχι μόνο έχοντας ξεπεράσει το μαρτύριο της σεξουαλικής κακοποίησης από τον γιατρό Λάρι Νασάρ, αλλά μιλώντας δημοσίως κατά παντός υπευθύνου, για την αδυναμία της αμερικανικής ομοσπονδίας να προστατέψει τους αθλητές. Η Νίκη Μπάκουλη με αυτό το κείμενο ανέδειξε γιατί η Μπάιλς θα θυμίζει πάντα την αποτυχία των ΗΠΑ
Στα 22 της έφτασε στην κορυφή του σύμπαντος της γυμναστικής, κερδίζοντας το 25ο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, με αποτέλεσμα να γίνει (μάλλον) η Κορυφαία Αθλήτρια όλων των Εποχών στην Ενόργανη, η πρώτη πραγματική GOAT του αθλήματος

Κατάφερε το μυθικό triple double, μια άσκηση που εθεωρείτο ‘ανδρική’ μέχρι η επικαιρότητα του αθλήματος, εκ μέρους της φυσικά, να διαψεύσει τους πάντες. Το triple double είναι μία φιγούρα με τριπλή περιστροφή, διπλή τούμπα και εσωτερική προσγείωση, κοιτώντας προς τη μεριά του αγωνιστικού χώρου. Το triple double είναι μια intergalactic εικόνα της σύγχρονης γυμναστικής, μια αφορμή για να μονολογήσεις “ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΣ ΑΥΤΟ;”
Παρά το γεγονός ότι της είχε προσφερθεί μια θέση στο UCLA (Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια), εκείνη αποφάσισε να αφιερωθεί πλήρως στην ενόργανη γυμναστική, σπουδάζοντας παράλληλα εξ αποστάσεως διοίκηση επιχειρήσεων στο ανοιχτό πανεπιστήμιο University for The People

Γιατί, δεν έχει αντίπαλο, νικάει πια υπερβολικά άνετα και κάνει τις υπόλοιπες εξαιρετικές γυμνάστριες να μοιάζουν στην καλύτερη με απλώς ικανές, είναι πάντως κομπάρσοι στην παράστασή της
Τα νέα κορίτσια πλέον ονειρεύονται πως μπορούν να φτάσουν ψηλά, να αποδείξουν στην πράξη πως και στις δοκούς ισορροπίας και στις ασκήσεις εδάφους, άντρες και γυναίκες αθλητές είναι ισάξιοι
Γιατί έκανε το break της από τον αθλητισμό και το γλέντησε με το παραπάνω, συμμετέχοντας στο τηλεοπτικό show ‘Dancing With The Stars’