Συνεχίστηκε η άνοδος των μέσων τιμών πώλησης ακινήτων στα Χανιά το τέταρτο τρίμηνο του 2025 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέση τιμή πώλησης ακινήτων κατοικιών σημείωσε μεγαλύτερη άνοδο σε σχέση με τη μέση τιμή ενοικίασης ακινήτων για την ίδια περίοδο.

Η αυξανόμενη ζήτηση για ακίνητα για εξοχική κατοικία αλλά και επενδυτικούς σκοπούς από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό συνεχίζουν να ωθούν τις τιμές των ακινήτων στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά προς τα πάνω, τα οποία σημείωσαν την μεγαλύτερη άνοδο σε σχέση με τους υπόλοιπους νομούς του νησιού για την συγκεκριμένη περίοδο.

Σημαντικός παράγοντας για την άνοδο και της μέσης τιμής ενοικίασης ακινήτων στα Χανιά έρχεται να παίξει η μεγάλη τουριστική σεζόν και η επιλογή ιδιοκτητών ακινήτων να προχωρήσουν στη επιλογή βραχυχρόνιας μίσθωσης των ακινήτων τους σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, περιορίζοντας την προσφορά ακινήτων προς ενοικίαση στην αγορά με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών ενοικίασης.

Οι τάσεις των τιμών

Σε ό,τι αφορά τη μέση τιμή πώλησης κατοικίας στα Χανιά το τέταρτο τρίμηνο του 2025, σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 15,50% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2024 με τη μέση τιμή πώλησης να βρίσκεται στα 2.936 ευρώ ανά τ.μ., από τα 2.545 ευρώ ανά τ.μ.

Στο πεδίο των ενοικιάσεων, η μέση τιμή ενοικίασης κατοικίας στα Χανιά το τέταρτο τρίμηνο του 2025 σημείωσε αύξηση της τάξεως του 9,40% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2024 με τη μέση τιμή ενοικίασης να βρίσκεται στα 10,00 ευρώ ανά τ.μ., από τα 9,14 ευρώ ανά τ.μ., του 2024.

Ακίνητα στην αγορά 

Στο πεδίο των πωλήσεων ακινήτων κατοικιών στα Χανιά βρίσκουμε στην αγορά ενδεικτικά:

Στο κέντρο, διαμέρισμα 113 τ.μ., πρώτου ορόφου, τριών υπνοδωματίων πωλείται στα 3.185,84 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Νέα Χώρα, διαμέρισμα 118 τ.μ., τετάρτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων πωλείται στα 3.813,56 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Σπλατζιά, μονοκατοικία 115 τ.μ., τριών υπνοδωματίων πωλείται στα 2.217,39 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Λενταριανά, διαμέρισμα 87 τ.μ., δευτέρου ορόφου, δύο υπνοδωματίων πωλείται στα 2.528,74 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Εβραϊκή, μεζονέτα 85 τ.μ., δύο υπνοδωματίων πωλείται στα 4.674,06 ευρώ ανά τ.μ.

Στο πεδίο των ενοικιάσεων ακινήτων κατοικιών στα Χανιά, βρίσκουμε στην αγορά ενδεικτικά: 

Στο κέντρο, διαμέρισμα 75 τ.μ., τετάρτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων ενοικιάζεται στα 10,67 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Νέα Χώρα, διαμέρισμα 40 τ.μ., πρώτου ορόφου, ενός υπνοδωματίου ενοικιάζεται στα 17,5 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Σπλατζιά, 65 τ.μ., πρώτου ορόφου, ενός υπνοδωματίου ενοικιάζεται στα 10 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Λενταριανά, διαμέρισμα 120 τ.μ., ισόγειο, τριών υπνοδωματίων ενοικιάζεται στα 7,5 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Εβραϊκή, διαμέρισμα 75 τ.μ., ισόγειο, τριών υπνοδωματίων ενοικιάζεται στα 13,33 ευρώ ανά τ.μ.

 

 

Διαβάστε ακόμη: