search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σημαντικές ανακατατάξεις στο πελατολόγιο των τραπεζών

Ομολογιακό 25 εκατ. ο Κεπενός, αλλά από τη Eurobank και όχι την Alpha Bank

Σε ευρύ φάσμα εργαζομένων που απασχολούνται σε πολλές μονάδες του οργανισμού απευθύνεται το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου

Η στήλη επιβεβαιώνεται για όσα σας έγραφε περί σημαντικών ανακατατάξεων στο πελατολόγιο των τραπεζών, με “αποχωρήσεις” παραδοσιακών πελατών τους ή αν θέλετε με τη “μάχη” που διεξάγεται για την προσέλκυση νέων πελατών, υγιών και δυναμικών επιχειρήσεων, ακόμα και αν αυτές είχαν μόνιμη και μαχροχρόνια τραπεζική στέγη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Μύλοι Κεπενού, η δυναμική αλευροβιομηχανία που αποτελεί παραδοσιακό πελάτη της Alpha Bank, αλλά χθες ανακοίνωσε τη σύναψη ομολογιακού 25 εκατ. ευρώ, για πρώτη φορά με τη Eurobank.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ούτε ο Κεπενός ούτε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία διακόπτει τη σχέση της με την πρώτη τράπεζα.

Απλώς το γεγονός καταδεικνύει ότι πλέον και μεταξύ των τραπεζών λειτουργεί – και σωστά – ο υγιής ανταγωνισμός και οι επιχειρήσεις από την πλευρά τους αναζητούν – επίσης πολύ σωστά – τους καλύτερους δυνατούς όρους συνεργασίας.

Είναι πολλά ακόμα τα ανάλογα παραδείγματα που έχω υπόψη μου, αλλά μένω και θα μείνω στις επίσημες ανακοινώσεις.

Το ομολογιακό ο Κεπενός θα το χρησιμοποιήσει για αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων, αλλά και για εξυπηρέτηση άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του.

Διαβάστε ακόμη: