Oι κληρονόμοι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έβαλαν πωλητήριο στη βίλα του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, τη Villa Certosa, στη Σαρδηνία, ζητώντας σχεδόν 500 εκατομμύρια ευρώ (425 εκατομμύρια λίρες).

Από τα μέσα του Δεκεμβρίου του 2023, δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο ανέφεραν ότι τα πέντε παιδιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήθελαν να πουλήσουν μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Ιούνιο σε ηλικία 86 ετών. Μάλιστα, σε πρώτη φάση οι κληρονόμοι του Μπερλουσκόνι επιθυμούσαν να πουλήσουν τη Villa Certosa, η οποία βρίσκεται στο Πόρτο Ροτόντο της Σαρδηνίας.

Και ενώ τα παιδιά του Μπερλουσκόνι έχουν κληρονομήσει κι άλλες επαύλεις που σκέφτονται να πουλήσουν, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero, το μόνο βέβαιο είναι ότι η βίλα San Martino στο Άρκορε, όπου διοργανώνονταν τα φημισμένα πάρτι «μπούνγκα μπούνγκα» και ο Μπερλουσκόνι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση -μέχρι νεωτέρας, τουλάχιστον- να πουληθεί.

Ενδεικτικό του παραπάνω είναι πως η Daily Mail σε δημοσίευμά της τον Ιούνιο του 2023, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, είχε γράψει σε δημοσίευμά της για τα ακίνητα που πέρασαν στους κληρονόμους του: «Τα πέντε παιδιά του θα τα πουλήσουν ή θα τα μοιράσουν μεταξύ τους; Έθεσε μόνο έναν όρο: Η Villa San Martino, σκηνή των ”μπούνγκα μπούνγκα” πάρτι, πρέπει να παραμείνει στα χέρια της οικογένειας. Με μια τέτοια ιστορία, μπορεί να αποδειχθεί μάλλον κατάρα παρά ευλογία».

Στο Άρκορε, άλλωστε, κατοικεί η τελευταία σύντροφος του Ιταλού ζάπλουτου πολιτικού, η βουλευτής του κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια», Μάρτα Φασίνα.

Νέα δημοσιεύματα λοιπόν, αναφέρουν πως το πολυτελές παραλιακό κτήμα της Σαρδηνίας του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, όπου κάποτε έκανε διακοπές με τους πιο ισχυρούς ηγέτες του κόσμου, πωλείται για 500 εκατομμύρια ευρώ. Είχε αγοράσει την έπαυλη το 1998. Σε αυτή τη βίλα, μεταξύ άλλων, είχαν περάσει μέρος των θερινών διακοπών τους ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τσέχος πρώην πρωθυπουργός Μίρεκ Τοπολάνεκ.

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Υπερπολυτελής βίλα – Τι διαθέτει

Η Villa Certosa φέρεται να έχει βγει στην αγορά δύο φορές στο παρελθόν, το 2010 και το 2015. Αλλά ο Μπερλουσκόνι πάντα αρνιόταν τις φήμες για πιθανή πώληση. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μπερλουσκόνι απέρριψε μια προσφορά 500 εκατομμυρίων ευρώ το 2015 από τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, φέρεται να ήταν η δεύτερη απόπειρα αγοράς από την οικογένεια αλ Σαούντ.

Παράλληλα, πριν από τον θάνατό του πέρυσι, τα έξοδα διαχείρισης για τα ακίνητα, συμπεριλαμβανομένου του ακίνητου της Σαρδηνίας που πωλείται τώρα, αυξήθηκαν από 21 εκατ. ευρώ σε 24 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίως διαθέσιμες πληροφορίες. Πάνω από το μισό κόστος συνδέθηκε με επισκευές και συντήρηση. Το συνολικό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας το 2022 ανήλθε σε 1,3 εκατ. ευρώ.

https://twitter.com/SGRAonEarth/status/1752804588619440450

Το εκπληκτικό ακίνητο με θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα είναι εξοπλισμένο με κάθε είδους πολυτέλεια, όπως πέντε πισίνες, σπα, γήπεδα τένις, ακόμη και το δικό του αμφιθέατρο ενώ διαθέτει επίσης, μια τεχνητή λιμνοθάλασσα, γήπεδο ποδοσφαίρου πλήρους μεγέθους, γήπεδο γκολφ και ελικοδρόμιο.

Η Daily Mail μάλιστα, αναφέρει πως η βίλα εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη με ένα «ηφαίστειο» στους χώρους της, το οποίο με το πάτημα ενός διακόπτη κάνει έναν ήχο σαν έκρηξη και βγάζει ψεύτικη λάβα. «Στη βίλα αυτή με τεχνητά ηφαίστεια και πισίνες, οργανώθηκαν γιορτές με άφθονη σαμπάνια, οι οποίες διαρκούσαν μέχρι τα χαράματα» έχει γράψει η εφημερίδα της Ρώμης La Repubblica.

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Ποιοι είναι οι πιθανοί αγοραστές

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλούνται οι Financial Times, τα πέντε παιδιά του εκλιπόντος ηγέτη συμφώνησαν να πουλήσουν το περιουσιακό στοιχείο, το οποίο θα διατεθεί ιδιωτικά από τον σύμβουλο ακινήτων Dils με έδρα το Μιλάνο. Και σύμφωνα με τους FT, ως πιθανοί αγοραστές φέρονται δισεκατομμυριούχοι από τα Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, την Ινδία και τις ΗΠΑ.

Η Dils θα επικοινωνήσει απευθείας με πιθανούς αγοραστές και δεν θα υπάρξει δημόσια διαφήμιση του ακινήτου, είπαν πηγές. Η επίδειξη του σπιτιού στους ενδιαφερόμενους ξεκινήσει τον Φεβρουάριο.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το ακίνητο θα μπορούσε επίσης, να ενδιαφέρει διεθνείς ομίλους πολυτελούς φιλοξενίας.

Επίσης, σύμφωνα με εκτίμηση του 2021, η βίλα ήταν αξίας 260 εκατομμύρια ευρώ. Και η τρέχουσα ζητούμενη τιμή (στα 500 εκατομμύρια ευρώ) είναι υψηλότερη από αυτή που ήλπιζε να βγάλει η οικογένεια από την πώληση.

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Τόπλες γυναίκες και ο γυμνός πρώην πρωθυπουργός της Τσεχίας, Μίρεκ Τοπολάνεκ στη Villa Certosa

Το 2009, όταν ο μεγιστάνας βρισκόταν στην τελευταία του θητεία ως ηγέτης της Ιταλίας, η Villa Certosa ήταν επίσης στο επίκεντρο λόγω ενός σκανδάλου.

Όπως γράφει η Daily Mail, φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στην Ισπανία- λαμβάνοντας νομικά μέτρα για να αποτρέψει τη δημοσίευσή τους στην Ιταλία- δεν έδειχναν μόνο τόπλες γυναίκες αλλά και έναν γυμνό άνδρα να σκάβει δίπλα στην πισίνα, ο οποίος αργότερα αναγνωρίστηκε ως ο πρώην πρωθυπουργός της Τσεχίας Μίρεκ Τοπολάνεκ.

Για τους επισκέπτες για τους οποίους η διακριτικότητα ήταν πρωταρχικής σημασίας, η πρόσβαση στη βίλα μπορούσε να γίνει μέσω μιας μυστικής σήραγγας που ανοίγεται από μια σπηλιά, επιτρέποντας στους επισκέπτες να αποβιβαστούν από τις βάρκες τους πέρα από το βλέμμα των παπαράτσι.

Διαβάστε ακόμη: