Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής ενώ είχε πάει για ψαροτούφεκο και όπως αποκαλύπτεται τώρα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, αιτία θανάτου του είναι οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σήφης Βαλυράκης: βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής, Νίκος Καλόγρηας, εντόπισε και κακώσεις στην πλάγια αριστερή του λαιμού από θλών και τέμνον όργανο πιθανόν από την προπέλα της εξωλέμβιας μηχανής του φουσκωτού.

Σύμφωνα με τον κ. Καλόγρηα, συνεπακόλουθο ήταν ο πνιγμός.

Ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε να είχε υποστεί έμφραγμα ο πρώην υπουργός, ωστόσο, ίσως από κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο (κάτι που δεν μπορεί να διαπιστωθεί) να έπεσε στο νερό και η προπέλα να του προκάλεσε κακώσεις στο κεφάλι και στο λαιμό.

Το χρονικό της τραγωδίας

Υπενθυμίζεται ότι ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής από το λιμενικό σώμα και ύστερα από εντατικούς ελέγχους, στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας κοντά στο μικρό νησί Πεζονήσι Ερέτριας.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής. Ο Σήφης Βαλυράκης, ο οποίος βρισκόταν με τη σύζυγό του στο εξοχικό τους στην Ερέτρια, αποφάσισε να πάει μόνος του για ψαροτούφεκο, όπως έκανε τόσα χρόνια.

Οι ώρες όμως περνούσαν και ο πρώην υπουργός δεν έδινε σημεία ζωής, με αποτέλεσμα η σύζυγός του, γνωστή εικαστικός, Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη, να ανησυχήσει και να ειδοποιήσει το Λιμενικό.

Άλλωστε δεν καθυστερούσε ποτέ να επιστρέψει από το αγαπημένο του χόμπι και όποτε συνέβαινε κάτι τέτοιο, φρόντιζε πάντα να ειδοποιεί.

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες από τους λιμενικούς, οι οποίοι εντόπισαν το φουσκωτό του με αναμμένη τη μηχανή σχεδόν δύο ναυτικά μίλια από την Ερέτρια. Το σκάφος ήταν άδειο και υπήρχαν σε αυτό δύο ψαροτούφεκα.

Λίγο πριν τις 21:00 ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός, ένα ναυτικό μίλι από το σημείο, όπου βρέθηκε το σκάφος του στο «Νησί των Ονείρων» ή Πεζονήσι όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι.

Στις έρευνες συμμετείχαν πέντε πλωτά του λιμενικού, ιδιωτικά σκάφη, ο σύλλογος ΕΣΔΔΕ από την Ερέτρια, η Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας – Rescue Team 312, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς έσπευσαν άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων αποστολών.

Διαβάστε περισσότερα για το ποιος ήταν ο Σήφης Βαλυράκης εδώ:

https://radar.gr/article/65088/sifis-valyrakis-i-kinimatografiki-zoi-kai-o-thanatos-toy