Το Ίδρυμα Siemens ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει μια 10ετή επένδυση ύψους €30 εκατ. με σκοπό την ανάπτυξη εργατικού δυναμικού στις Ηνωμένες Πολιτείες, εστιασμένη στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων όπου θα χρειαστούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι αυτή τη δεκαετία.

«Ο αριθμός των θέσεων εργασίας που απαιτούνται εκεί είναι τεράστιος και είναι άμεσος», δήλωσε ο David Etzwiler, Διευθύνων Σύμβουλος του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος των επιχειρήσεων του γερμανικού κολοσσού Siemens στις ΗΠΑ.

Ξεκινώντας με προγράμματα fast-track στο Μίσιγκαν και τη Βόρεια Καρολίνα, η πρωτοβουλία στοχεύει να εκπαιδεύσει μια ομάδα εργαζομένων στην κατασκευή, εγκατάσταση και εξυπηρέτηση της υποδομής για την υποστήριξη της μελλοντικής ζήτησης ηλεκτρικών οχημάτων, από οικιακούς φορτιστές έως μεγάλους εμπορικούς στόλους.

Το Ίδρυμα Siemens συνεργάζεται με την Επιχειρηματική Επιτροπή για την Εκπαίδευση της Βόρειας Καρολίνας και το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Υποδομής Ηλεκτρικών Οχημάτων (EVITP) που εδρεύει στο Μίσιγκαν. Το τελευταίο λέει ότι έχει εκπαιδεύσει και πιστοποιήσει «χιλιάδες» τεχνικούς στις ΗΠΑ και τον Καναδά για την εγκατάσταση και συντήρηση εξοπλισμού προμήθειας EV, κυρίως σταθμών φόρτισης. Ένα κοινό παράπονο από τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων είναι η γενική κατάσταση σε πολλούς δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

Στα ενδιαφερόμενα μέρη της EVITP περιλαμβάνονται αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η General Motors και η BMW, κατασκευαστές εξοπλισμού, εταιρείες κοινής ωφελείας και εργατικά συνδικάτα. Οι εταίροι του Ιδρύματος Siemens περιλαμβάνουν επίσης την Εθνική Ένωση Πόλεων και την Ένωση Εθνικών Κυβερνητών. 

Διαβάστε ακόμη: