Το σιδηρομετάλλευμα αυξήθηκε – προσθέτοντας σε δύο μεγάλα εβδομαδιαία κέρδη – λόγω φημών ότι η κυβέρνηση της Κίνας θα παρουσιάσει περισσότερα μέτρα τόνωσης την Τρίτη. Άλλα βιομηχανικά μέταλλα ήταν σε μεγάλο βαθμό σταθερά.
Το χαλυβουργικό συνδετικό υλικό αυξήθηκε έως και 2,6% στη Σιγκαπούρη, μετά από άνοδο 18% τις δύο προηγούμενες εβδομάδες.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων στήριξης -συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων των επιτοκίων και της στοχευμένης στήριξης του τομέα των ακινήτων- στα τέλη του περασμένου μήνα, οδηγώντας σε απότομα κέρδη τις παγκόσμιες τιμές των μετάλλων.
Οι εκπρόσωποι της κινεζικής βιομηχανίας στην Εβδομάδα LME δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι το πακέτο πολιτικής αντιπροσωπεύει μια σημαντική στροφή των αρχών ώστε να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην αναζωογόνηση της οικονομίας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Υπάρχει μια «προοπτική περαιτέρω κερδών όταν οι κινεζικές αγορές ανοίξουν ξανά την Τρίτη», ανέφερε η ANZ Group Holdings σε σημείωμά της. «Οποιαδήποτε διαρκής άνοδος θα εξαρτηθεί πιθανότατα από πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες» των μέτρων δημοσιονομικής τόνωσης που υποσχέθηκε το Πεκίνο, ανέφερε.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το σιδηρομετάλλευμα της Σιγκαπούρης σημείωσαν άνοδο 2% στα 110,80 δολάρια ανά τόνο στις 11:06 ώρα Λονδίνου. Μεταξύ των βασικών μετάλλων, το αλουμίνιο, ο χαλκός και ο ψευδάργυρος παρουσίασαν μικρή μεταβολή στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, ενώ το νικέλιο σημείωσε άνοδο 0,9%.

Διαβάστε ακόμη: