Kέρδη τρίτου τριμήνου ύψους 6,2 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η Shell, σύμφωνα με τις προσδοκίες, χάρη στα υψηλότερα περιθώρια διύλισης και τις ισχυρές συναλλαγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Η εταιρεία ανακοίνωσε εξαγορές μετοχών ύψους 3,5 δισ. δολαρίων τους επόμενους τρεις μήνες, από 2,7 δισ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο. Διατήρησε αμετάβλητο το μέρισμά της στα 0,331 δολάρια ανά μετοχή.

Η Shell  ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 6,22 δισ. δολαρίων, σε γενικές γραμμές σύμφωνα με την πρόβλεψη των αναλυτών που παρείχε η εταιρεία για 6,25 δισ. δολάρια.

“Η Shell πέτυχε ένα ακόμη τρίμηνο με ισχυρές λειτουργικές και οικονομικές επιδόσεις, αξιοποιώντας ευκαιρίες στις ασταθείς αγορές εμπορευμάτων. Συνεχίζουμε να απλοποιούμε το χαρτοφυλάκιό μας, παρέχοντας παράλληλα μεγαλύτερη αξία με λιγότερες εκπομπές”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Wael Sawan.

Η παραγωγή στο τμήμα Integrated Gas της Shell μειώθηκε κατά 9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, λόγω της συντήρησης στην πλωτή εγκατάσταση LNG Prelude στα ανοικτά της Αυστραλίας, καθώς και σε εγκαταστάσεις στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο και στο Κατάρ, ανέφερε.

Ο όγκος υγροποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 4% κυρίως λόγω της μεγαλύτερης συντήρησης στο Prelude.

Η παραγωγή στον τομέα Upstream αυξήθηκε κατά 3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο σε 1,75 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ανά ημέρα.

Διαβάστε ακόμη: