Η άνοδος στις τιμές των εμπορευμάτων και η πορεία των εμβολιασμών κατά της covid-19, στήριξαν τα αποτελέσματα της Royal Dutch Shell στο α΄τρίμηνο του 2021.

Τα κέρδη του πετρελαϊκού κολοσσού ανήλθαν 3,2 δισ. δολ. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, έναντι 2,9 δισ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. Πρόκειται για τα υψηλότερα κέρδη από το α΄τρίμηνο του 2019, με τη Shell να μπαίνει στο γκρουπ των Total, BP και Equinor, οι οποίες ανέκαμψαν στο α΄τρίμηνο, σε προ πανδημίας επίπεδα.

Η Shell αύξησε το μέρισμα κατά 4%. Πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση μερίσματος από το «ψαλίδι» κατά δύο τρίτα το 2020, όταν ξέσπασε η πανδημία. Το 2020 τα κέρδη της Shell κατέρρευσαν, λόγω του πλήγματος που προκάλεσε η πανδημία στη ζήτηση πετρελαίου.

Ο πετρελαϊκός κολοσσσός προειδοποίησε ωστόσο ότι οι προοπτικές παραμένουν αβέβαιες λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με τη Refinitiv, οι αναλυτές τοποθετούσαν τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου στα 3,1 δισ. δολάρια.

«Η Shell έχει κάνει μια ισχυρή αρχή για το 2021», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Ben van Beurden. «Μειώσαμε το καθαρό χρέος περισσότερο από 4 δισ. δολ. αυτό το τρίμηνο, προχωρώντας προς το ορόσημο των 65 δισ. δολ», πρόσθεσε.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.