Η αστυνομία «βλέπει» ξεκαθάρισμα λογαριασμών, πίσω από την αιματηρή συμπλοκή με τους τρεις νεκρούς και τους δύο τραυματίες αστυνομικούς στην Αθήνα.

«Πρωταγωνιστής» και πιστολέρο της συμπλοκής είναι ένας 48άχρονος άνδρας αλβανικής καταγωγής, ο οποίος «έπεσε» νεκρός έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στους Άγιους Αναργύρους.

Ο συγκεκριμένος ήταν συνοδηγός της Μερσεντές και κατώτερο μέλος συμμορίας που εξαρθρώθηκε τον Μάιο, ενώ ο άντρας που υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα το πρωί (03/07), ήταν ο αρχηγός.

Το χρονικό του μακελειού

Όλα άρχισαν χθες το βράδυ (02/07), όταν τα μέλη δύο οικογενειών από την Αλβανία έδωσαν ραντεβού στην οδού Κουρτίδου, στα Κάτω Πατήσια, προκειμένου να ξεκαθαριστεί ποιος ευθύνεται για την εξάρθρωση της σπείρας.

Στο σημείο έφθασε ένα Μερσεντές με οδηγό μία γυναίκα και τον 48άχρονο, ένα AUDI με τρία άτομα, μία μηχανή και ένα POLO με ακόμη τρία άτομα των δύο οικογενειών.

Όταν ο πιστολέρο είδε ότι ο αρχηγός της σπείρας δεν ήταν μόνος αλλά συνοδευόταν από άλλα άτομα, έβγαλε το πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί. Από τους πρώτους πυροβολισμούς τραυματίστηκε σοβαρά ένας νεαρός που οδηγούσε μηχανή.

Ο πατέρας του θύματος ακολουθούσε τη μοτοσικλέτα με αυτοκίνητο AUDI, στο οποίο επέβαιναν ακόμη δύο πρόσωπα. Ο πατέρας πυροβόλησε τον δράστη του τραυματισμού του γιού του και τον τραυμάτισε θανάσιμα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο συνοδηγός του AUDI, που προσπάθησε να τρέξει για να καλυφθεί, χτυπήθηκε και τραυματίσθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Ταυτόχρονα, ο συνοδηγός της Μερσεντές, που προηγουμένως είχε ανοίξει πυρ, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο. Αμέσως μετά, σταμάτησε διερχόμενο οδηγό και υπό την απειλή όπλου τού πήρε το όχημα. ένα μαύρο YARIS και διέφυγε προς τους Αγίους Αναργύρους.

Η Άμεση Δράση άρχισε αμέσως έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα που διέφυγε από τα Πατήσια. Τον εντόπισε στη λεωφόρο Δημοκρατίας 124, στους Αγίους Αναργύρους, όπου διέπραξε ληστεία σε μπαρ.

Ο ύποπτος επιχείρησε να διαφύγει πεζός. Το περιπολικό τον ακολούθησε. Τότε, ο άνδρας πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον ένα στο πόδι, ενώ ο δεύτερος δέχθηκε σφαίρα ψηλά στην ωμοπλάτη, η οποία εξοστρακίστηκε από το αλεξίσφαιρο γιλέκο και τον τραυμάτισε στον μηρό.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν θανάσιμα τον ένοπλο. Στο μεταξύ, συνελήφθη και η γυναίκα οδηγός της Μερσεντές, η οποία ήταν σεσημασμένη για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων γυναικών. Όλοι οι δράστες ήταν σεσημασμένοι για ναρκωτικά και έχουν συλληφθεί.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας: