Δύο άτομα τραυματίστηκαν στα Κάτω Πατήσια, ενώ στους Αγίους Αναργύρους, ο δράστης ένοπλης ληστείας έπεσε νεκρός και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών.

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν απόψε (02/07) στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου, στα Κάτω Πατήσια.

Λίγο μετά τις 21:30, άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά έναν άνδρα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές.

Η ένοπλη συμπλοκή σημειώθηκε ανάμεσα στους επιβάτες δύο οχημάτων ιδιωτικής χρήσης, σύμφωνα με πληροφορίες. Ύστερα από διαπληκτισμό, ο οδηγός του ενός πυροβόλησε και τραυμάτισε τον οδηγό του δεύτερου.

Ο συνοδηγός κατέβηκε από το όχημα και προσπάθησε να απομακρυνθεί πεζός, ωστόσο, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Οι δύο τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος».

Στο σημείο, έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που έχουν αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή, ενώ, είχε προηγηθεί ληστεία, ανέφεραν πληροφορίες.

Πυροβολισμοί και στους Αγίους Αναργύρους

Επίσης, ένοπλη ληστεία σημειώθηκε και σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στους Αγίους Αναργύρους.

Ο δράστης λήστεψε στη συνέχεια και ένα μπαρ και βγαίνοντας, ήλθε αντιμέτωπος με αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα ο δράστης να πέσει νεκρός και να τραυματιστούν ελαφρά δύο αστυνομικοί. Παραμένει ασαφές εάν τα δύο περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αστυνομικοί αντιμετώπισαν στα Πατήσια κακοποιούς που αντάλλασσαν πυροβολισμούς, ενώ σημειώνει ότι ένας εκ των κακοποιών, είναι νεκρός.

Στη συνέχεια, προσέθεσε ότι οι αστυνομικοί «έσωσαν με αυτοθυσία τους πολίτες, τραυματίστηκαν και οι δύο, ευτυχώς ελαφρά».

«Είμαστε στο 401 μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και ενημερωθήκαμε από τους ιατρούς. Όλα θα πάνε καλά», τόνισε.