Ο «γιατρός της Σερίφου», όπως αποκαλούν ευρέως τα ΜΜΕ τον Θανάση Κοντάρη ανακάλεσε την παραίτηση που υπέβαλε τον περασμένο μήνα από τη θέση του γενικού/οικογενειακού ιατρού επιμελητή Α’ του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (ΠΠΙ) Σερίφου.

Στο υπόμνημα αίτησης παραίτησης που είχε στείλει στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη παρέθετε 16 «σκληρές» αλήθειες για το σύστημα υγείας της χώρας μας, και ιδίως της νησιωτικής.

Η δημοσιοποίηση του περιεχομένου του εν λόγω  υπομνήματος στο προσωπικό προφίλ του κ. Κοντάρη στο Facebook, το οποίο έχει πλέον κλείσει, προκάλεσε αίσθηση και ποικίλες αρκετές αντιδράσεις. Οι λόγοι ωστόσο που αποφάσισε τελικά να παραμείνει στη θέση του ήταν διαφορετικοί, όπως εξηγεί ο ίδιος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος στην εφημερίδα, σαφώς, δεν ήθελε ποτέ να παραιτηθεί. «Ήταν μια πράξη απόγνωσης στην οποία με οδήγησε ο φόβος ενός νέου καλοκαιριού αντίστοιχου με το περσινό και μια κραυγή αγωνίας προκειμένου να αναδείξω τις ελλείψεις στις Υπηρεσίες Υγείας σε όλες τις Κυκλάδες», λέει ο κ. Κοντάρης. Μετά την ανακοίνωση της αίτησης παραίτησης του, πολλοί τον κομματοποίησαν – «για τους Αριστερούς έγινα παραστάτης, για τους Δεξιούς προπαγάνδα, αλλά δεν ισχύει τίποτα από αυτά», δηλώνει. «Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έχει καταφέρει να δώσει κίνητρα, όχι μόνο οικονομικά αλλά και κοινωνικά (πχ. το να υπάρχει παιδικός σταθμός) σε νέους επιστήμονες να έρθουν σε δυσπρόσιτες περιοχές», αναφέρει.

Το περιθώριο να ανακαλέσει την αίτηση παραίτησης έληγε σήμερα. Αλλά μέσα στον τελευταίο μήνα, διαπραγματεύτηκε καλύτερες συνθήκες λειτουργίας του ιατρείου κυρίως με τον Χρήστο Ροϊλό, διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, θα έρθει στο νησί ένας νεαρός συνάδελφος του κ. Κοντάρη, οικογενειακός γιατρός. Από τον Ιούλιο και για τρία χρόνια, θα έρθει επίσης ένας παιδίατρος, ενώ το ιατρείο θα ενισχυθεί και με μια συμβασιούχο νοσηλεύτρια. «Κρατώ τις δεσμεύσεις του κ. Ροϊλού», λέει στην «Κ» ο κ. Κοντάρης. «Δεν το μετάνιωσα ποτέ», σημειώνει για την αρχική δημοσιοποίηση της παραίτησης του. «Γιατί», συνεχίζει, «χωρίς καμία διάθεση για κομματική τοποθέτηση, μετέφερα την αλήθεια των σημερινών συνθηκών στον χώρο της υγείας στις Κυκλάδες».

Διαβάστε περισσότερα