Στην παράσταση του Μάρκου Σεφερλή, η οποία επικρίθηκε ως ομοφοβική, αναφέρθηκε σήμερα από τον «αέρα» της εκπομπής του ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Στο πλαίσιο της συζήτησής του με τον Δημήτρη Πιατά, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον», ο παρουσιαστής σημείωσε ότι η σάτιρα έχει αλλάξει μέσα στα χρόνια, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχει μία διάθεση κάποιων ανθρώπων που σατιρίζουν κάποιες ομάδες άλλων ανθρώπων, που στενοχωριούνται».

«Το Δελφινάριο δεν είναι μία αρένα, ένα Κολοσσαίο που βάζεις θηρία να τρώνε ανθρώπους», τόνισε ακόμη ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Είναι μεγάλη διαφορά αυτό που λες, ότι σατίριζες ανθρώπους, πολιτικούς και το χαιρόντουσαν και σου έδιναν βραβεία, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχει μία διάθεση κάποιων ανθρώπων που σατιρίζουν κάποιες ομάδες άλλων ανθρώπων, που στενοχωριούνται», είπε αρχικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος, στη διάρκεια της συζήτησης με τον Δημήτρη Πιατά για τα διάφορα είδη θεάτρου που έχει υπηρετήσει στην καριέρα του.

«Οι άνθρωποι επί σκηνής δεν το καταλαβαίνουν ότι στενοχωριούνται και συνεχίζουν να το κάνουν με έναν τρόπο λίγο επιθετικό. Επειδή έχεις παίξει στο Δελφινάριο και δεν είναι μία αρένα, ένα Κολοσσαίο που βάζεις θηρία να τρώνε ανθρώπους», πρόσθεσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος, με τον Δημήτρη Πιατά να σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ότι: «Έχεις δίκιο Φώτη. Είναι αλήθεια και ξέρω το θέμα που έχει προκύψει. Έχει αλλάξει η εποχή μας. Ο καλλιτέχνης προηγείται της εποχής του, αλλά καμία φορά μιμείται την εποχή του. Η εποχή μας είναι πάρα πολύ σκληρή».

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από μερικές ημέρες, ο Μάρκος Σεφερλής δέχτηκε τα «πυρά» πολλών χρηστών του Twitter, με αφορμή την τελευταία του παράσταση με τίτλο «20 χρόνια Δελφινάριο», όπου ο ηθοποιός, σε ένα από τα σκετς του, σατιρίζει το Nemo, τον non binary νικητή της Eurovision 2024, με τους επικριτές του να κάνουν λόγο για ομοφοβικό παραλήρημα.

 

Διαβάστε ακόμη: