Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ πήρε τελικά ένα σηματικό ποσοστό μετοχών και πλέον αυτός είναι που θα ελέγχει τα όσα γίνονται στο αγωνιστικό κομμάτι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, βάζοντας τέλος σε μια διαδικασία με τους Γκλέιζερ που κράτησε περίπου ένα χρόνο.

Ο νέος ιδιοκτήτης της Γιουνάιτεντ προχώρησε σε δηλώσεις και δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τον μεγάλο αντίπαλο της ομάδας του στην ίδια πόλη, τη Μάντσεστερ Σίτι! Φανταστείτε να είχε γίνει κάτι ανάλογο στην Ελλάδα. Θα είχε γκρεμιστεί η… μισή Αθήνα! Αλλά είπαμε, άλλη ποδοσφαιρική κουλτούρα έχουν στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα…

Μιλώντας, λοιπόν, στο «BBC», ο Ράτκλιφ αναφέρθηκε στον ημιτελικό του UEFA Champions League ανάμεσα στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τόνισε πως ήταν το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχει δει στη ζωή του και λάτρεψε το πως κατάφεραν οι «Πολίτες» να μην επιτρέψουν στους παίκτες του Κάρλο Αντσελότι να έχουν στην κατοχή τους την μπάλα και να κυριαρχήσουν ολοκληρωτικά στο γήπεδο. Μάλιστα, ο νέος ισχυρός άνδρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπογράμμισε πως αυτό αποτελεί και το απόλυτο παράδειγμα για το ποδόσφαιρο υψηλής ποιότητας και έκανε γνωστό πως θέλει να φτάσουν σε αυτό το σημείο και οι «Κόκκινοι Διάβολοι»!

Γι’ αυτόν, η επίτευξη αυτού του στόχου θα αποτελούσε μεγάλο κατόρθωμα για την ομάδα. Η δήλωσή του αυτή αποδεικνύει τον σεβασμό του προς την αντίπαλη ομάδα, αλλά και την επιθυμία του να δει τη Γιουνάιτεντ να κυριαρχεί ξανά τόσο στην Premier League όσο και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο νέος ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είπε χαρακτηριστικά: «Όταν η Μάντσεστερ Σίτι έπαιξε με τη Ρεάλ Μαδρίτης εντός έδρας στον δεύτερο ημιτελικό του Champions League την περασμένη σεζόν, αυτό ήταν το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχω δει ποτέ. Εκείνα τα πρώτα 45 λεπτά όπου η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορούσε να πάρει την μπάλα ήταν το καλύτερο ποιοτικό ποδόσφαιρο που έχω δει ποτέ. Αν μπορέσουμε ποτέ να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, τότε αυτό θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Διαβάστε ακόμη: