ΑΓΟΡΕΣ

Sell off -7% στις μετοχές ακινήτων της Κίνας, απογοήτευσαν τα μέτρα

Ο δείκτης ακινήτων CSI 300 - ο οποίος είχε κερδίσει πάνω από 5% την Τετάρτη - υποχώρησε κατά 7%

Ραγδαία πτώση κατέγραψαν οι μετοχές ακινήτων της Κίνας, καθώς απογοήτευσαν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο δείκτης ακινήτων CSI 300 – ο οποίος είχε κερδίσει πάνω από 5% την Τετάρτη – υποχώρησε κατά 7%, ενώ ο δείκτης αναφοράς CSI 300 σημείωσε άνοδο 0,3%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,5%. Ο δείκτης Hang Seng Mainland Properties υποχώρησε κατά 3,6%.

Η Κίνα θα επεκτείνει τη «λευκή λίστα» των ημιτελών έργων ακινήτων και θα αυξήσει τον τραπεζικό δανεισμό προς τους κατασκευαστές κατά 4 τρισεκατομμύρια γιουάν (561,8 δισεκατομμύρια δολάρια) μέχρι το τέλος του έτους.

Συνολικά 2,23 τρισεκατομμύρια γιουάν έχουν ήδη εγκριθεί για δάνεια σε κατασκευαστές που περιλαμβάνονται στη λευκή λίστα, η οποία ξεκίνησε τον Ιανουάριο για να επιτρέψει στις κυβερνήσεις των πόλεων να προτείνουν στις τράπεζες οικιστικά έργα για ταχύτερη έγκριση χρηματοδότησης.

Απρόσμενη πτώση στις εξαγωγές της Ιαπωνίας

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,1%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix σημείωσε άνοδο 0,3%, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα εμπορικά στοιχεία από την Ιαπωνία, σύμφωνα με το CNBC.

Οι εξαγωγές της Ιαπωνίας μειώθηκαν κατά 1,7% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, προκαλώντας έκπληξη στους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, οι οποίοι ανέμεναν αύξηση 0,5%. Οι εξαγωγές, οι οποίες συρρικνώθηκαν για πρώτη φορά φέτος, μειώθηκαν απότομα από τον αναθεωρημένο ρυθμό αύξησης 5,5% τον Αύγουστο.

Ο αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,12% και έκλεισε τις συναλλαγές στις 8.355,9 μονάδες.

Το ποσοστό ανεργίας της Αυστραλίας για τον Σεπτέμβριο στο 4,1%, ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με δημοσκόπηση του Reuters που ανέμενε να παραμείνει αμετάβλητο από τον Αύγουστο στο 4,2%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας διαπραγματευόταν αμετάβλητος, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 0,1%.

Διαβάστε ακόμη: