Ανοίγουν σήμερα τα Λύκεια της χώρας όπου καθηγητές και μαθητές θα πρέπει να κάνουν self test δύο φορές την εβδομάδα και να επιδεικνύουν το αρνητικό τεστ ώστε να μπορούν να μπουν στην τάξη. Μπορείτε να δείτε εδώ αναλυτικά πώς γίνεται το self test ενώ παρακάτω ακολουθούν οδηγίες για την δήλωση του αποτελέσματος.

Πάντως, από χθες που ξεκίνησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί τα τεστ, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 258 άτομα.

Σκοπός της διαδικασίας του οικιακού τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας ανιχνεύοντας ασυμπτωματικούς φορείς του ιού SARS – CoV -2 εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα.

Εφόσον υποβληθεί κανείς σε self test και βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, οι οδηγίες συστήνουν να υποβληθεί σε νέο τεστ προς επιβεβαίωση του πρώτου. Αυτό μπορεί να γίνει οπουδήποτε επιθυμεί ο πολίτης ιδιωτικά ή δημόσια εντός των επόμενων 24 ωρών.

Self test: Πώς το κάνουμε, πώς δηλώνουμε το αποτέλεσμα - Όλες οι οδηγίες

Οδηγίες για δήλωση αποτελεσμάτων των self test

Τι ισχύει για εκπαιδευτικούς

Όσοι είναι εκπαιδευτικοί (δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα, ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ), ή δεν ανήκουν σε κάποια από τις άλλες κατηγορίες, θα πρέπει να δηλώσουν εδώ το θετικό αποτέλεσμα του self-test ή το αρνητικό αποτελέσμα του τεστ (self-test, rapid, PCR):

self-testing.gov.gr

Τι ισχύει για μαθητές

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών Λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) ή ένας ενήλικος μαθητής Λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ), μπορεί να δηλώσει εδώ, σύμφωνα με τις οδηγίες, το θετικό αποτέλεσμα του self-test ή το αρνητικό αποτελέσμα (self-test, rapid, PCR):

self-testing.gov.gr

Αν το αποτέλεσμα του self-test είναι θετικό και επιθυμεί κάποιος να υποβληθεί σε δεύτερο δωρεάν τεστ σε κάποια δημόσια δομή για επιβεβαίωση, μπορεί να επισκεφθεί κάποια από τις δομές αυτές.

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.