Τα δικά τους δωρεάν self test θα μπορούν να προμηθεύονται από σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, από τα φαρμακεία οι επαγγελματίες που δουλεύουν στις λαϊκές αγορές.

Την απόφαση γνωστοποίησε η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών με ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα της.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, άνοιξε η πλατφόρμα του υπουργείου Υγείας και πλέον μπορούν οι επαγγελματίες πωλητές από τις λαϊκές αγορές να παραλαμβάνουν δωρεάν τα self-test από τα φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Self test από σήμερα και για τους επαγγελματίες στις λαϊκές αγορές

Self test για τους πωλητές στις λαϊκές αγορές: Δήλωση αποτελέσματος

Η δήλωση αποτελέσματος πραγματοποιείται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr με την συμπλήρωση του ειδικού ηλεκτρονικού εντύπου «Δήλωση Αποτελέσματος Διαγνωστικού Ελέγχου για COVID – 19».

Διαφορετικά, όσοι το επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη διεξαγωγή rapid test ή PCR test από επαγγελματίες υγείας είτε δωρεάν σε δημόσια δομή στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα είτε με δική τους επιβάρυνσή σε ιδιωτική δομή.

Για όσους δεν υποβληθούν στον έλεγχο ή δεν καταχωρίσουν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα προβλέπεται πρόστιμο.

Αν το αποτέλεσμα του self-test είναι αρνητικό, τότε εννοείτε ότι ο πωλητής προσέρχεται κανονικά στην εργασία του.

Τι συμβαίνει σε περίπτωση θετικού self-test

Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος όμως, μεταβαίνει εντός 24 ωρών σε δημόσια δομή, (είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr), για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο (rapid test ή PCR test). Σε περίπτωση που και το δεύτερο είναι θετικό, θα πρέπει να κάνει μοριακό τεστ.

Μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, οι διαγνωσθέντες θετικοί και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

 

Σε εφαρμογή τίθεται ,επίσης από τη Μεγάλη Δευτέρα, το υποχρεωτικό μέτρο του self test σε υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους:

https://radar.gr/article/102126/self-test-sto-dimosio-poioys-afora-ypoxreotika

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.