Αύριο το πρωί το κουδούνι στα λύκεια θα χτυπήσει πάλι μετά από αρκετούς μήνες. Από σήμερα το πρωί οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self test. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Παιδείας η θετικότητα στα self-tests είναι 0,3%.

Από τις 8 το πρωί σε σύνολο 84.131 καταχωρημένων αποτελεσμάτων, θετικά τεστ δηλώθηκαν από 258 άτομα της εκπαιδευτικής κοινότητας (136 μαθητές και 122 εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό). Οι 258 χαρακτηρίζονται δυνητικά νοσούντες και θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ και να μην προσέλθουν αύριο στα σχολεία.

Οι ρυθμίσεις για την εφαρμογή του μέτρου του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου από τον κορωνοϊό σε μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, εν όψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας των Λυκείων όλης της χώρας, προβλέπονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που καλούνται να προσέλθουν στα Λύκεια από τη Δευτέρα 12/4, οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ.

Το αυτοδιαγνωστικό τεστ μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό με τον ΑΜΚΑ τους και μέσο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, διαβατήριο κτλ).

Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει ή συναντά δυσκολία με τον ΑΜΚΑ, παρέχεται η δυνατότητα επίσκεψης σε δομή που εμφανίζονται στη λίστα: https://self-testing.gov.gr/eody-stathera-simeia.pdf

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.