Κι άλλος σεισμός τώρα κοντά στην Θήβα!

Πριν από λίγο σημειώθηκε σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ και ακολούθησε άλλη μια ισχυρή δόνηση 3,6 Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού. Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί και στην Αθήνα!

Απ’ ότι φαίνεται οι σεισμικές δονήσεις στην περιοχή δεν έχουν τέλος, καθώς η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Στις 14:36 σημειώθηκε σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ και ακολούθησε άλλη μια ισχυρή δόνηση 3,6 Ρίχτερ, στις 14:44, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Σεισμολογικού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στα επτά χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της Ασωπίας Βοιωτίας.

Σεισμός τώρα κοντά στη Θήβα, 3,9 Ρίχτερ μετά τη δόνηση των 3,7

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, άλλη μια δόνηση 3,8 Ρίχτερ έπληξε την περιοχή.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε ότι το φαινόμενο παρακολουθείται, ωστόσο δεν υπάρχει ανησυχία για μεγαλύτερη σεισμική δόνηση στην περιοχή που θα ξεπερνούσε ίσως τα πέντε Ρίχτερ.

Χαρακτήρισε τη σεισμική ακολουθία φυσιολογική, υπενθυμίζοντας ότι «η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή καταγράφεται τους τελευταίους οκτώ μήνες». Πρόκειται για μια περιοχή με πολλά μικρά και κοντινά μεταξύ τους ρήγματα.