Σεισμός 3,8 Ρίχτερ σημειώθηκε, λίγο πριν τις 11 σήμερα το πρωί, κοντά στη Θήβα, στα 20 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Σεισμολογικού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στα επτά χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της Ασωπίας Βοιωτίας.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα», ότι «το φαινόμενο παρακολουθείται, ωστόσο δεν υπάρχει ανησυχία για μεγαλύτερη σεισμική δόνηση» στην περιοχή που θα ξεπερνούσε ίσως τα πέντε Ρίχτερ.

Ο κ. Λέκκας χαρακτήρισε τη σεισμική ακολουθία «φυσιολογική», υπενθυμίζοντας ότι η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή καταγράφεται τους τελευταίους οκτώ μήνες. Πρόκειται για μια περιοχή με πολλά μικρά και κοντινά μεταξύ τους ρήγματα.

Η περιοχή είναι γνωστή για τα ρήγματα, ωστόσο όπως διαβεβαιώνει ο καθηγητής «είναι μικρά και δεν υπάρχουν ζημιές στην επιφάνεια».

Ο Ευθύμιος Λέκκας τόνισε ότι στη Θήβα έχουν σημειωθεί τον τελευταίο χρόνο 2.500 δονήσεις, με μεγαλύτερη την αρχική, που ήταν 4,8 Ρίχτερ. Όπως είπε «η δραστηριότητα εμμένει, ωστόσο δεν εμπνέει ανησυχία στους επιστήμονες».

Το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται στα 9,8 χιλιόμετρα.

Λίγο αργότερα ακολούθησαν σεισμικές δονήσεις μεγέθους 1,7 και 1,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ κοντά στη Θήβα

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κατέγραψε τη σεισμική δόνηση στα 3,9 Ρίχτερ.

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ κοντά στη Θήβα