Στο Αρκαλοχώρι βρίσκεται ο συντονιστής Βορείου και Νοτίου Ελλάδος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υποστράτηγος Ιωάννης Σταμούλος, ο οποίος και συντονίζει τις επιχειρήσεις στην περιοχή.

Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ μέχρι αυτή την ώρα έχουν δράσει τριάντα άτομα από την 1η ΕΜΑΚ και διασώστες από την 2η ΕΜΑΚ.

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η πρώτη επιθεώρηση σε Αρκαλοχώρι και χωριά της ευρύτερης περιοχής, από το κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τον οποίο συνόδευαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας.

 Σεισμός στην Κρήτη: Σκηνές

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι μαζί με τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη και όλη την ομάδα των τοπικών αρχόντων αποφάσισαν να στηθούν σκηνές που θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν 2.500 ανθρώπους, ώστε να εξυπηρετηθούν όλες οι οικογένειες και όλοι οι άνθρωποι που δεν πρέπει να μπουν στα σπίτια τους απόψε. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ προσέθεσε ότι οι τραυματίες μέχρι στιγμής είναι 12, φαίνεται ότι δεν έχουν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ωστόσο θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας τους.

Αυτή την ώρα ο κ. Στυλιανίδης ενημερώνει τους τοπικούς βουλευτές της Π.Ε Ηρακλείου οι οποίοι βρέθηκαν από νωρίς στην πληγείσα περιοχή.

Σεισμός στο Ηράκλειο: Η στιγμή που χτύπησε ο Εγκέλαδος

Στιγμές πανικού εκτυλίχθηκαν στην «καρδιά» του νομού Ηρακλείου της Κρήτης, την ώρα της εκδήλωσης του ισχυρού σεισμού.

Η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου καθώς και φθορές. Κάτοικοι μετέδωσαν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης βίντεο από τη στιγμή του σεισμού, από τους μετασεισμούς, καθώς και από τις φθορές που προκλήθηκαν.

Σεισμός στην Κρήτη: Ταράζουν οι μετασεισμοί 

Μάχη με τους μετασεισμούς δίνει η Κρήτη, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ, που οδήγησε στον θάνατο έναν 65χρονο οικοδόμο, που εκτελούσε εργασίες αποκατάστασης μέσα σε εκκλησία με τον γιο του στο Αρκαλοχώρι και 11 τραυματίες, εκ των οποίων τρεις στο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Νεκρός είναι ο 65χρονος Ιάκωβος Τσαγκαράκης μετά την κατάρρευση του τρούλου σε εκκλησάκι στο Αρκαλοχώρι, στο οποίο έκανε εργασίες αποκατάστασης από προηγούμενο σεισμό. Αν και τα συνεργεία έσπευσαν στο σημείο, κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν νεκρό από τα συντρίμμια μετά από πολύωρη επιχείρηση. Αμέσως τον παρέλαβε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Εκεί βρισκόταν και ο γιος του, που είδε τον πατέρα του να χάνει τη ζωή του και ο οποίος είναι ένας εκ των τραυματιών, καθώς φέρεται ότι έχει υποστεί κατάγματα.

nekros-kriti

Ο Ιάκωβος Τσαγκαράκης, σύμφωνα με τα viannitikanea.gr ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία και ασχολούνταν με τον αθλητισμό, καθώς είχε υπάρξει ποδοσφαιριστής του Πατούχα αλλά και παράγοντας στην ομάδα της Άνω Βιάννου.