Σε λάθος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροκσοπείου Αθηνών φαίνεται ότι οφείλεται η αναστάτωση με τον σεισμό των 5 Ρίχτερ κοντά στη Νάξο, το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση, το μέγεθος ήταν 5 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρο της δόνησης εντοπιζόταν 25 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Νάξου.

Ωστόσο, λίγο αργότερα το Γεωδυναμικό, αντί για αναθεωρημένη λύση, αφαίρεσε εντελώς τον σεισμό, ενώ και το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο δεν «ανέβασε» τον σεισμό στη σελίδα του.

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Νάξου, ο οποίος είπε ότι δεν έγινε κανένας σεισμός στο νησί.

Με τη σειρά του, ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, είπε ότι δεν έγινε σεισμός. «Δεν έχουμε καμία τέτοια ενημέρωση» σημείωσε και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.

Η ανακοίνωση νωρίτερα

Είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρο ήταν 25 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του νησιού

Σεισμική δόνηση 5 Ρίχτερ κοντά στη Νάξο σημειώθηκε 18.02 το απόγευμα της Πέμπτης.

seismos_Naxos

Η σεισμική δόνηση σύμφωνα με το Γεωδυναμικό είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Το επίκεντρο ήταν στον θάλάσσιο χώρο, 25 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά του νησιού.

Η νέα ισχυρή σεισμική δόνηση έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον σεισμό 6,3 Ρίχτερ που άφησε σημαντικές υλικές ζημιές στην Κρήτη, το πρωί της περασμένης Τρίτης.

Θυμίζουμε πως ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από το σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στις 27 Σεπτεμβρίου στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου. Πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε εγκλωβιστεί στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι, που κατέρρευσε.