«Η Ουκρανία χρειάζεται αποτελεσματική, αξιόπιστη και διαρκή στρατιωτική υποστήριξη», ανέφερε σήμερα (02/02) ο κ. Λεκορνού, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Figaro.

«Τον Δεκέμβριο, μιλήσαμε μόνο για την άμυνα εδάφους – αέρος, τον Ιανουάριο μιλάμε μόνο για άρματα μάχης, τον Φεβρουάριο έχω την αίσθηση ότι θα μιλήσουμε μόνο για μαχητικά αεροπλάνα», τόνισε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η ατζέντα στρατιωτικής βοήθειας δεν πρέπει να είναι επικοινωνιακή, αλλά να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των Ουκρανών για άμυνα».

Για το αν οι κατασκευαστές οπλικών συστημάτων μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες, ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι «πρέπει να εισέλθουν σε μία οικονομία πολέμου. Το γαλλικό μοντέλο βασίζεται στη στρατηγική αυτονομία».

Ωστόσο, παραδέχθηκε την ύπαρξη χάσματος μεταξύ του επείγοντος και της παραγωγικής ικανότητας, υπογραμμίζοντας ότι «αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο που κάνουμε τα πράγματα τώρα, δε θα το κάνουμε ποτέ. Αποτελεί, επίσης, ένα μάθημα του κορωνοϊού. Πρέπει να προετοιμάσουμε την πατρίδα μας, προκειμένου να είναι ανθεκτική μακροπρόθεσμα. Ακόμη και αν ο πόλεμος ολοκληρωνόταν αύριο, η Ουκρανία θα χρειαζόταν βοήθεια για να συνεχίσει την άμυνα και την αναχαίτιση πιθανών επιτιθέμενων».

Από πλευράς του, ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ολεξέι Ρεζνίκοφ, εντόπισε ότι «η Ρωσία προετοιμάζεται πολύ σοβαρά για επίθεση και κινητοποίηση 500.000 ανδρών», προσθέτοντας ότι «θα μπορούσε να επιτεθεί την 24η Φεβρουαρίου», μιλώντας στον σταθμό BFM–TV. Τέλος, ευχαρίστησε τη Γαλλία για τη βοήθεια, τονίζοντας ότι «τα δώδεκα όπλα Caesar που έστειλε, θα αλλάξουν την κατάσταση».

Διαβάστε ακόμη: