Οι ευρωπαϊκές αγορές διαπραγματεύονται ανοδικά σήμερα Παρασκευή καθώς οι συνομιλίες για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ ενίσχυσαν το επενδυτικό κλίμα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,7% στις πρωινές συναλλαγές, με όλους τους κλάδους σε θετικό έδαφος με μόνο το λιανεμπόριο, που υποχώρησε 0,7%.

Οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σημείωσαν κέρδη, με άνοδο 2,4%, ακολουθούμενες από τις μετοχές των αυτοκινήτων, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 1,3%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7787.63 μονάδες θετικός κατά 0,59%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται ανοδικά κατά 0,94%, στις 16315.43. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται υψηλότερα κατά 0,95%, στις 7517.63. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 27659.26 μονάδες αυξημένος κατά 1,56%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9305.3 μονάδες θετικός κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Ημερήσιο υψηλό όλων των εποχών για τον γερμανικό DAX

Οι γερμανικές μετοχές διεύρυναν τα κέρδη της προηγούμενης ημέρας, με τον δείκτη DAX να σκαρφαλώνει 0,7% για να σημειώσει ένα ενδοημερήσιο υψηλό όλων των εποχών.

Οι μετοχές της Tesco διαπραγματεύθηκαν 0,5% χαμηλότερα μετά την ανακοίνωση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ότι ο πρόεδρος John Allan θα παραιτηθεί στη συνέλευση των μετόχων της στις 16 Ιουνίου, μετά από καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Το ενδιαφέρον των αναλυτών και επενδυτών είναι τώρα στραμμένο στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά στη Χιροσίμα, η οποία ξεκινά την Παρασκευή, όπου οι παγκόσμιοι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν το διεθνές εμπόριο και την ασφάλεια.

Οι σχέσεις και οι κυρώσεις Κίνας και Ρωσίας βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη για συζητήσεις μεταξύ του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διαβάστε περισσότερα