Σε κλίμα συγκίνησης είπαν συγγενείς και φίλοι της Λένας Σαμαρά το τελευταίο αντίο στην 34χρονη κόρη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη.
Ο κ. Σαμαράς συγκλόνισε με τον επικήδειό του στον οποίο, μεταξύ άλλων, είπε «τι να πει ένας πατέρας που χάνει το παιδί του, τι να πει μια μητέρα που χάνει το σπλάχνο της, τι να πει ένας αδελφός που χάνει το άλλο του μισό όταν η ψυχή του χάνει τον πιο πιστό της σύντροφο».
«Τι να πει ένας πατέρας που χάνει το παιδί του, τι να πει μια μητέρα που χάνει το σπλάχνο της, τι να πει ένας αδελφός που χάνει το άλλο του μισό όταν η ψυχή του χάνει τον πιο πιστό της σύντροφο. Τι να πω σαν πατέρας γι’ αυτή την πνοή αγάπης που γέμισε τη ζωή μας γι’ αυτή τη μυστική αύρα καλοσύνης που συγκίνησε με τον χαμό της τόσους πολλούς» είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς.
«Γι’ αυτό κι εγώ ευχαριστώ τον Θεό που μας έδωσε αυτό το δώρο έστω για 34 χρόνια» κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός για την αδικοχαμένη κόρη του
Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο, επίσης, για «αγάπη που πήραμε απλόχερα», για την «καλοσύνη» της κόρης του και για το «να προσέχεις μπαμπά» που του έλεγε
Η σορός της Λένας Σαμαρά στο λευκό φέρετρο βγήκε από την εκκλησία λίγο μετά τις 13:40 ακολουθούμενη από τον πατέρα της, τη μητέρα της, Γεωργία και τον αδελφό της, Κωνσταντίνο.
Όσοι ήταν έξω από τον ναό των Αγίων Θεοδώρων έλεγαν «κουράγια» στον Αντώνη Σαμαρά και την οικογένειά του ενώ τις ίδιες λέξεις είχαν χρησιμοποιήσει προς τον πρώην πρωθυπουργό και κατά την είσοδό του στο Α΄ Νεκροταφείο.
Παρόντες στην κηδεία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πλήθος υπουργών, βουλευτών και εκπροσώπων των κομμάτων.
«Κουράγιο» φώναζε ο κόσμος την ώρα που το φέρετρο της 34χρονης Λένας έβγαινε από την εκκλησία.
Το παρών στην κηδεία έδωσαν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο διευθυντής Ψηφιακής Επικοινωνίας του πρωθυπουργού Νίκος Ρωμανός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας, ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης. Παρόντες ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τη σύζυγό του Νατάσα Παζαΐτη. Παρέστησαν και οι πολιτικοί αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας Νίκος Ανδρουλάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλου αντίστοιχα. Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε ο Γραμματέας του κόμματος, Στέργιος Καλπάκης. Εκπρόσωπο του και στεφάνι έχει στείλει και ο Αλέξης Τσίπρας.
Δείτε φωτογραφίες:
Διαβάστε ακόμη:
- Δορυφορική εικόνα από τα καμένα στην Κερατέα – «Στάχτη» σχεδόν 16.000 στρέμματα
- Καιρός: Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και 40άρια στα δυτικά
- Πνίγηκε στους Φούρνους Ικαρίας η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή
- Έρευνα: Όλο και περισσότεροι έφηβοι περιορίζουν τη χρήση smartphone