Τα εκτεταμένα επιδόματα ανεργίας (καταβάλλονται μετά την πρώτη εβδομάδα από την εκδήλωση ενδιαφέροντος για παροχή) υποχώρησαν στη χαμηλότερη τιμή από τον Δεκέμβριο του 1969.

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα τα συνεχιζόμενα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 25.000, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Εργασίας.

Παράλληλα, οι αιτήσεις για νέα επιδόματα αυξήθηκαν κατά 21.000, για να φθάσουν τις 218.000, το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιανουάριο.

Παρά το γεγονός ότι οι νέες αιτήσεις «έσπασαν» το φράγμα των 160.000 αιτήσεων τον περασμένο Μάρτιο, στην αμερικανική αγορά εργασίας υπάρχει έλλειψη σε εργατικό δυναμικό, βάσει αναλυτών.

Τον περασμένο Μάρτιο, κατεγράφη ρεκόρ δημιουργίας 11.5 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας, με τους εργοδότες να βρίσκονται σε αναζήτηση προσωπικού.

Στην προσπάθειά τους, αναγκάζονται να αυξήσουν τους μισθούς.

Δεδομένο, καταλυτικό για την αντιμετώπιση του πρωτοφανούς «κύματος» ακρίβειας τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθώς ο πληθωρισμός έχει «εκτοξευθεί» σε υψηλό σαράντα ετών, όσο και τον υπόλοιπο κόσμο.