Η στρατιωτική ηγεσία επιδιώκει να πετύχει νέα πλήγματα σε βάρος της Χαμάς, με απώτερο στόχο τον εντοπισμό του νέου ηγέτη του στρατιωτικού βραχίονα της οργάνωσης, αλ-Χαντάντ.
Σε βίντεο που δημοσιοποίησαν οι IDF, φαίνονται οι δυνάμεις της 98ης Μεραρχίας να εισέρχονται στην Πόλη, υποστηριζόμενες από την Ισραηλινή Αεροπορία και το Ναυτικό. Ο στρατός αναφέρει πως χτυπήθηκαν δεκάδες «υποδομές τρομοκρατίας», συμπεριλαμβανομένων παρατηρητηρίων και κτιρίων γεμάτων εκρηκτικά.
״אנחנו יוצאים להתקפה עוצמתית על מעוז החמאס בעיר עזה, כשלפנינו השנה החדשה ומאחורינו עם ישראל ותושבי העוטף שחוזרים לביתם” – אוגדה 98 נכנסה לתמרון בלב העיר עזה
במהלך היממה האחרונה, החלו כוחות אוגדה 98 בפעולה קרקעית רחבה ללב העיר עזה במסגרת מבצע מרכבות גדעון ב’.
הכוחות המתמרנים… pic.twitter.com/PLJFYAERzd
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) September 16, 2025
Η επιχείρηση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων εισέρχεται σε μια πιο επιθετική φάση – όπως ενημερώνουν – με τη 98η Μεραρχία να παίρνει τον έλεγχο σε περιοχές της πόλης της Γάζας, ενώ η 162η Μεραρχία έχει ήδη αναλάβει επαρχιακές περιοχές. Οι IDF έκαναν γνωστό ότι η 36η Μεραρχία αναμένεται να ενταχθεί στην επιχείρηση τις επόμενες μέρες.
Η στρατιωτική ηγεσία, υπό την καθοδήγηση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου, Αντιστράτηγου Εγιάλ Ζαμίρ, τονίζει την επιστροφή των ομήρων ως κύριο στόχο της επιχείρησης, δηλώνοντας πως η διαδικασία αυτή αποτελεί «πόλεμο και εθνική ηθική δέσμευση». Ο Ζαμίρ, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι «η επιστροφή των ομήρων είναι καθήκον εθνικής σημασίας και ηθικής υποχρέωσης».
Διαβάστε ακόμη:
-
Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο θρύλος του Χόλυγουντ Ρόμπερτ Ρέντφορντ
-
«Θα σκοτώσουμε όλη την οικογένειά σου»: H σύζυγος του Αντετοκούνμπο καταγγέλλει απειλές από Τούρκους
-
Deutsche Bank: Οι κρίσιμες δοκιμασίες για ελληνικές και κυπριακές τράπεζες
-
Metlen – HELLENiQ ENERGY: Υπάρχει ενδιαφέρον μεν αλλά θα χρειαστούν διεργασίες