search

ART BUSINESS

Σε δημοπρασία το πιο διάσημο και αναγνωρίσιμο ρολόι στην ιστορία του κινηματογράφου

Μια μοναδική ευκαιρία για τους μανιώδεις συλλέκτες θεωρήθηκε η δημοπρασία της κλεψύδρας της Κακιάς Μάγισσας της Δύσης από τη θρυλική ταινία The Wizard of Oz (1939). 

Oz

Μια μοναδική ευκαιρία για τους μανιώδεις συλλέκτες θεωρήθηκε η δημοπρασία της κλεψύδρας της Κακιάς Μάγισσας της Δύσης από τη θρυλική ταινία The Wizard of Oz (1939). 

Ο οίκος δημοπρασιών Heritage Auctions φιλοξένησε τη διάθεση του συλλεκτικού αντικειμένου νωρίτερα μέσα στο Δεκέμβριο σύμφωνα με το The Hollywood Reporter.

Ένα ακόμη πολυπόθητο κομμάτι από τη θρυλική ταινία The Wizard of Oz (1939) πουλήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα στις δημοπρασίες Heritage έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 495.000 δολαρίων.

Η μεγάλη κλεψύδρα της Κακιάς Μάγισσα της Δύσης

Το επίμαχο κομμάτι ήταν η περίφημη μεγάλη κλεψύδρα που κρατούσε η Κακιά Μάγισσα της Δύσης.

klepsidraOz

Σύμφωνα με την περιγραφή του αντικειμένου στην επίσημη ιστοσελίδα του οίκου δημοπρασιών, το στήριγμα, κατασκευασμένο από ξύλο και παπιέ-μασέ, είναι το «πιο διάσημο και αναγνωρίσιμο ρολόι στην ιστορία του κινηματογράφου».

Σε μια από τις πολλές σκηνές της με την Ντόροθι, η Μάργκαρετ Χάμιλτον ως η κακιά μάγισσα της Δύσης απειλεί τη νεαρή κοπέλα κραδαίνοντας την κλεψύδρα γεμάτη με απειλητική κόκκινη άμμο.

Σε ένα από τα πολλά διάσημα αποσπάσματα της από την ταινία, δηλώνει ότι η ζωή της Ντόροθι θα τελειώσει όταν όλη η άμμος αδειάσει στον πάτο της κλεψύδρας.

Εκτός από την κλεψύδρα της Μάγισσας, μια σειρά από άλλα σκηνικά αντικείμενα της ταινίας έχουν πουληθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Το πιο διάσημο παραμένει ακόμα αναμφίβολα το ζευγάρι ρουμπινί παντόφλες της Dorothy, από τις οποίες υπάρχουν λίγα ζευγάρια.

Dorothy

Ένα ζευγάρι αγοράστηκε έναντι 2 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία το 2012 με τη βοήθεια του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ενώ ένα άλλο ζευγάρι εκτίθεται στο Smithsonian στην Ουάσιγκτον.

Σημειώνεται ότι η Heritage Auctions είναι ένας οργανισμός γνωστός για την πώληση σπάνιων ιστορικών συλλεκτικών αντικειμένων, ιδιαίτερα από σετ παραγωγής ταινιών. Φέτος έβαλαν τουλάχιστον 400 αντικείμενα προς πώληση.

Διαβάστε ακόμη: