Ο λόγος για το άμεσα αναγνωρίσιμο κοστούμι τριών τεμαχίων που φορούσε ο ηθοποιός Τζον Τραβόλτα στην εμβληματική ταινία “Πυρετός το Σαββατόβραδο”, το οποίο θα προσφερθεί στην δημοπρασία “Hollywood: Classic & Contemporary” του Julien’s Auctions στην Καλιφόρνια στις 22 Απριλίου.

Ο Τζον Τραβόλτα στην ταινία ως Τόνι Μανέρο, ένας νεαρός Ιταλοαμερικανός από την περιοχή του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, φοράει το κοστούμι σε μια τοπική ντισκοτέκ που έχει διοργανώσει έναν διαγωνισμό χορού. Το λευκό κοστούμι από την μπουτίκ Leading Male με έδρα το Μπρούκλιν, κατασκευάστηκε από ιβουάρ πολυεστέρα και ενσαρκώνει το στυλ της δεκαετίας του ’70.

“Οι ήρωες, από τον Σερ Λάνσελοτ μέχρι τον Τομ Μιξ, φορούσαν λευκά στους μεγάλους διαγωνισμούς για να εκφράσουν την αγνότητα και την αφοσίωση στο έργο που επιτελούσαν”, είπε η σχεδιάστρια κοστουμιών Πατρίσια Βον Μπράντστειν σε δήλωση. “Έτσι, για μένα, το λευκό ήταν η μόνη επιλογή για το κοστούμι”.

Η Βον Μπράντστειν έπεσε πάνω στη μπουτίκ Leading Male στο Bay Ridge του Μπρούκλιν, όπου, κατά ειρωνικό τρόπο, έζησε ο Μανέρο στην ταινία. Επέστρεψε στο μαγαζί με τον Τραβόλτα και τον σκηνοθέτη Τζον Μπάνταμ λίγο αργότερα και αγόρασαν το κοστούμι, συν τρεις άλλες πανομοιότυπες εκδοχές του που θα μπορούσαν να εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια των χορευτικών σεκάνς.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, το συνολικό outfit αναμένεται να κοστίσει από 100.000 έως 200.000 δολάρια.