Στο σφυρί βγαίνουν τα βιβλία της Μέριλιν Μονρόε. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η τιμή τους θα πιάσει από 50.000 έως 75.000 δολάρια.

Who is Marilyn Monroe?

Η δημοπρασία οργανώνεται από τον οίκο Siegel Auction Galleries της Νέας Υόρκης και θα αρχίσει στις 22 Ιουνίου.

Screenshot_2021-06-07_at_6_26_25_PM

Τα βιβλία που χρονολογούνται από τη δεκαετία του ’50, τιτλοφορούνται “The New Fanny Farmer Boston Cooking-School Cook Book” και “The New Joy of Cooking”.

Screenshot_2021-06-07_at_6_26_41_PM

Είναι τα μόνα βιβλία αυτού του είδους που έχει επιβεβαιβωθεί πως ανήκαν στην Αμερικανίδα ηθοποιό και σύμβολο του σεξ.

Τα βιβλία προσφέρουν μια ματιά στα μυστικά της μαγειρικής, περιλαμβάνουν χειρόγραφες σημειώσεις με λίστα για το σουπερμάρκετ, μια επαγγελματική κάρτα με διεύθυνση το Μπέβερλι Χιλς και σημειώσεις για δίαιτα.

Στη συνταγή για δίαιτα εμπεριέχονται αυγά, γάλα, κορν φλέικς, ζελέ, κρέμα, ψωμί, καφές, βούτυρο και σόδα.

Αν ζούσε σήμερα θα ήταν 95 χρονών 

Η Marilyn Monroe γεννήθηκε σαν σήμερα, 1η Ιουνίου του 1926 στο Los Angeles, και έχει χαραχτεί στη μνήμη όλων ως η γυναίκα που έκανε θεσμό και σύμβολο της θηλυκότητας το κόκκινο κραγιόν, ως το κορίτσι της μεγάλης οθόνης με τα λαμπερά μάτια και το υπέροχο χαμόγελο. Δεν ήταν δα και λίγες οι επιτυχίες που είχε κάνει. «Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές», «Μερικοί το προτιμούν καυτό», «Επτά χρόνια φαγούρα», «Πώς να παντρευτείτε έναν εκατομμυριούχο», «Ο Πρίγκιπας και η χορεύτρια» ήταν μόνο μερικές από τις ταινίες, που καθιέρωσαν τη Marilyn τόσο ως star του Hollywood όσο και ως sex symbol.

Η ζωή της, ωστόσο, όταν έκλειναν οι κάμερες, μόνο γεμάτη αστερόσκονη και ευτυχία δεν ήταν. Η καρδιά της ήταν…θρυμματισμένη. Από τα παιδικά της χρόνια έζησε δύσκολα, χωρίς πατέρα, και με μια μητέρα που υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα με τη Marilyn να γίνεται «μπαλάκι» ανάμεσα σε ιδρύματα και ανάδοχες οικογένειες. Ακολούθησαν τρεις γάμοι και τρία διαζύγια, αλλά και ένας πολύ-πάρα πολύ- μυστήριος θάνατος μόλις στα 36 της χρόνια.

Η Marilyn Monroe κατάφερνε να στριμώχνει την κατάθλιψη και τη μοναξιά που ένιωθε βαθιά μέσα στο βροντερό γέλιο της. Δεν ήταν ποτέ ο εαυτός της. Δεν άφηνε χαραμάδες σε κανέναν να «μπει» στα βάθη της ψυχής της.