Από την εντυπωσιακή εμφάνιση της Cate Blancett στο κόκκινο χαλί των Oscars το 2004 μέχρι το γαμήλιο νυφικό της Δούκισσας του Gambrigde Kate Midleton, θα σας μεταφέρουμε σε ένα κόσμο παραμυθένιο, όπου τα εκλεκτά υφάσματα και οι πολύτιμοι λίθοι κοσμούν κάποια από τα πιο διάσημα και ακριβότερα φορέματα του κόσμου.

Lupita Nyong’o, 2015

Η νεαρή ηθοποιός συγκλόνισε το κοινό όχι μόνο με την εξαιρετική ερμηνεία της στην ταινία » 12 years a slave», που της χάρισε το πολυπόθητο βραβείο Oscar το 2015, αλλά και με το 97,000 εκατ. δολλαρίων Calvin Klein φόρεμα της που επέλεξε να φορέσει στην τελετή απονομής τους. Το εντυπωσιακό λευκό φόρεμα, που ήταν στολισμένο με διάφορους πολύτιμους λίθους, προσέλκυσε και το ενδιαφέρον επιτηδείων οι οποίοι αποπειράθηκαν να το κλέψουν από το δωμάτιο του ξενοδοχείου της.

Kate Middleton, 2011

Μήνυση στον οίκο Alexander McQueen για το νυφικό της Kate Middleton (5 χρόνια μετά)

Ο γάμος μεταξύ του πρίγκιπα της Αγγλίας William και της Δούκισσας του Gambridge Kate Middleton όταν το γεγονός του 2011. Γεγονός όμως αποτέλεσε και το υπέροχο νυφικό που σχεδιάστηκε από τα «μαγικά» χέρια του Alexander McQueen. Έτσι εξηγείται και το αστρονομικό ποσό των 250,000 εκατομ. δολ. που στοίχισε στην Βασιλική οικογένεια. Το αποτέλεσμα όμως όπως φαίνεται δικαίωσε την τιμή του.

Amal Clooney, 2015

amal alamoudin

Ένα ακόμη ακριβοπληρωμένο νυφικό φόρεμα ήταν αυτό που σχεδίασε ο Oscar de la Renta για τον γάμο Clooney- Alamuddin το 2015, το οποίο κόστισε 380,000 εκατ, δολ. Ο συγκεκριμένος γάμος ήταν γενικότερα πολυέξοδος καθώς οι νιόπαντροι μετέφεραν τους καλεσμένους από το Hollywood στην Βενετία όπου έγινε η τελετή.

Marilyn Monroe, 1955

Marilyn Monroe

Όλοι θα θυμούνται την επίμαχη εικόνα της Marilyn Monroe με το φόρεμα που «σηκώνεται» καθώς περνάει από το μετρό, που απολαύσαμε στην ταινία του 1955 «The seven Year Itch». Το φόρεμα πωλήθηκε σε πλειστηριασμό το 2011 στα 4.6 εκατ. δολ.

Princess Diana, 1985

Η πριγκίπισσα Diana φόρεσε αυτή την τουαλέτα το 1985 σε χορό που δόθηκε στον λευκό οίκο μαζί με τον διάσημο ηθοποιό John Travolta, δίνοντας του το παρατσούκλι » The Travolta Dress». Πριν τον τραγικό θάνατο της, η ίδια πούλησε το φόρεμα σε πλειστηριασμό για φιλανθρωπικό σκοπό, το οποίο το αγόρασε επιχειρηματίας η οποία αργότερα το πούλησε το 2011 στα 240,000 εκατ, δολ, αποδεικνύοντας έτσι ότι η επένδυση σε αυτά τα φορέματα είναι ιδιαιτέρως επικερδή.

Audrey Hepburn, 1961

Είναι ίσως το πιο διάσημο μαύρο φόρεμα της ιστορίας. Η Audrey Hepburn ένα από τα διάσημα icons της ιστορίας του cinema φόρεσε το εν λόγω φόρεμα στην παγκόσμια κινηματογραφική επιτυχία του Breakfast At Tiffany’s. Το διάσημο φόρεμα κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 900,000 δολ. σε πλειστηριασμό που έγινε στην Νέα Υόρκη το 2006.

Cate Blanchett, 2014

Cate Blanchett

Η μεγάλη νικήτρια των Oscars το 2014 ήταν η Cate Blancett, η οποία όχι μόνο κατάφερε να κατακτήσει το πολυπόθητο βραβείο αλλά και να εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς με την διάσημη δημιουργία που φορούσε δια χειρός του οίκου Armani Prive. Η εντυπωσιακή δημιουργία σε αποχρώσεις γήινες «nude» στολιζόταν από χιλιάδες κρυστάλλους Swarovski που στοίχησαν μόνα τους 100,000 δολ. Όλο το σύνολο της Cate μαζί με τα παπούτσια και τα αξεσουάρ έφτασε το αμύθητο ποσό των 18.1 εκατ. δολ.

Charlize Theron, 2013

Charlize Theron

Αυτό το κατά τα άλλα απλοϊκό φόρεμα, ήταν ένα συλλεκτικό κομμάτι της Dior Couture το οποίο συνοδεύτηκε πολύ όμορφα με τα διαμαντένια βραχιόλια του Harry Winston τα οποία μόνα τους στοίχησαν περίπου 4 εκατ. δολ. συμπληρώνοντας έτσι την το τελικό κόστος του συνόλου.

Anne Hathaway, 2011

Anne Hathaway

Για το τέλος αφήσαμε το εντυπωσιακό κόκκινο φόρεμα που σχεδίασε ο οίκος Valentino για την Anne Hathaway η οποία παρουσίασε το 2011 μαζί με τον James Franco τα Academy Awards. Μαζί με την διάσημη δημιουργία η ηθοποιός φόρεσε το κολιέ «Lucinda» το οποίο κόστισε 10 εκατ. δολ.