Ο αείμνηστος και σπουδαίος Κόμπι Μπράιαντ κέρδισε πέντε δαχτυλίδια στη θρυλική καριέρα του, αλλά αυτό που βγαίνει σε δημοπρασία αυτόν τον μήνα είναι ίσως το πιο συναισθηματικό από την «πεντάδα» του.

Το λαμπερό χρυσό και σπάνιο δαχτυλίδι, το οποίο θα βγει στο «σφυρί» στην ερχόμενη δημοπρασία Elite Sports Auction του οίκου Goldin τον Μάρτιο, τιμά το πρώτο πρωτάθλημα NBA του αδικοχαμένου shooting guard.

Ο Μπράιαντ βοήθησε τότε τους Λέικερς να κατακτήσουν τον τίτλο του ΝΒΑ το 2000 σε μια σειρά έξι αγώνων κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς. Παρά το γεγονός ότι υπέφερε από διάστρεμμα στον αστράγαλο κατά τη διάρκεια του Game 2 και του Game 3, στο Game 4 σημείωσε 28 πόντους για την ομάδα του.

Το δαχτυλίδι που βγαίνει σε δημοπρασία δεν είναι η έκδοση που έλαβαν οι παίκτες, αλλά είναι ακριβές αντίγραφό του, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών. Ο Μπράιαντ φέρεται να παρήγγειλε ένα επιπλέον αντίγραφο του δαχτυλιδιού ως ειδικό δώρο για τον πατέρα του, Τζο “Jellybean” Μπράιαντ. Ο πρώην μπασκετμπολίστας έπαιξε στο ΝΒΑ για οκτώ σεζόν και σκόραρε κατά μέσο όρο 8,7 πόντους ανά αγώνα από το 1975 έως το 1983.

Το δαχτυλίδι του πρωταθλήματος είναι κατασκευασμένο από χρυσό 14 καρατίων, ζυγίζει 59,6 γραμμάρια και είναι διακοσμημένο με 40 εντυπωσιακά διαμάντια. Η λέξη “Lakers” βρίσκεται στο κέντρο του δαχτυλιδιού, ενώ οι λέξεις “World” και “Champions” βρίσκονται στο πάνω και το κάτω μέρος του.

Το όνομα του Μπράιαντ είναι κολλημένο στη μία πλευρά με πανό που δείχνουν το ρεκόρ των Λέικερς στην κανονική περίοδο 67-15 και το ρεκόρ νικών-ηττών τους στην postseason 15-8. Στην άλλη πλευρά αναγράφονται οι λέξεις “Bling Bling” και βλέπουμε επίσης έναν πίνακα με μια διαμαντένια μπάλα, που μπαίνει σε ένα στεφάνι.

Ο οίκος Goldin υποστηρίζει ότι αυτό είναι το μοναδικό δαχτυλίδι πρωταθλήματος που χάρισε ποτέ ο Κόμπι στον πατέρα του. Προήλθε απευθείας από την οικογένεια και συνοδεύεται από επιστολή γνησιότητας (LOA) από την Παμ Μπράιαντ. Αξίζει να σημειωθεί πως το δαχτυλίδι δεν έχει εκτιμηθεί πριν από τη δημοπρασία, αλλά πιθανότατα θα πιάσει αρκετά χρήματα. Η πρώτη προσφορά βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 54.000 δολάρια, ενώ απομένουν 15 ημέρες για την πώληση.

Φυσικά, ο Μπράιαντ δεν είναι ο μόνος αστέρας του NBA με αναμνηστικά στη δημοπρασία Elite Sports Auction. Άλλα σημαντικά αντικείμενα περιλαμβάνουν το δαχτυλίδι του Λεμπρόν Τζέιμς για το πρωτάθλημα NBA των Cleveland Cavaliers το 2016, τη φορεμένη φανέλα του Κέβιν Ντουράντ στους Golden State Warriors από το 2017 και τα υπογεγραμμένα αθλητικά παπούτσια Under Armour του Στεφ Κάρι.

Η ηλεκτρονική δημοπρασία ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου, οπότε έχετε ακόμα λίγο χρόνο στη διάθεσή σας σε περίπτωση που – λέμε τώρα – θέλετε να κάνετε κάποια προσφορά.

Διαβάστε ακόμη: