Ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, παραπέμφθηκε την Πέμπτη σε δίκη για τρεις ποινικές κατηγορίες που σχετίζονται με την κατοχή πυροβόλου όπλου, όπως προκύπτει από δικαστική κατάθεση.

Οι κατηγορίες στο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ στο Ντέλαγουερ ήρθαν εβδομάδες μετά την απροσδόκητη κατάρρευση μιας συμφωνίας με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.

Ο Χάντερ Μπάιντεν, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για τους αγώνες του με την κατάχρηση ουσιών, κατηγορείται σε δύο από τις κατηγορίες ότι είπε ψέματα για την παράνομη χρήση ναρκωτικών σε σχέση με την αγορά ενός περίστροφου Colt Cobra. Η τρίτη κατηγορία τον που αντιμετωπίζει αφορά κατοχή πυροβόλου όπλου από άτομο που είναι παράνομος χρήστης ναρκωτικών.

Οι δύο σοβαρότερες κατηγορίες επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών και πρόστιμο 250.000 δολαρίων.

Ο Λευκός Οίκος και ο δικηγόρος του Χάντερ Μπάιντεν δεν απάντησαν σε αρχικό αίτημα για σχολιασμό.

Ο 53χρονος γιος του εν ενεργεία προέδρου είχε εμφανιστεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο τον Ιούλιο με σκοπό να δηλώσει ένοχος για πλημμεληματικές κατηγορίες για φορολογικές εγκληματικές πράξεις.

Σύμφωνα με το CNBC οι δικηγόροι του είχαν καταλήξει σε ξεχωριστή συμφωνία προδικαστικής εκτροπής με τους εισαγγελείς για μια άσχετη κατηγορία για πυροβόλα όπλα.

Όμως το σχέδιο κατέρρευσε αφού ο προεδρεύων δικαστής εξέτασε τον εισαγγελέα και τον δικηγόρο του Μπάιντεν σχετικά με τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Διαβάστε ακόμη: