Για την επίσκεψη του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Μπιν Σαλμάν και την επίσκεψη του στην Ελλάδα έχουν γραφτεί πολλά!

Από τις 350 λιμουζίνες που χρησιμοποίησε μέχρι ολόκληρο τον Αρίωνα που είχε κλείσει και χρησιμοποίησε για τον ίδιο και την διπλωματική – επιχειρηματική αποστολή που τον συνόδευσε, στον Αστέρα Βουλιαγμένης μέχρι τα σκεύη και τα μαχαιροπίρουνα που χρησιμοποίησε και έφεραν οι άνθρωποι του από τη Σαουδική Αραβία!

Εκείνο ωστόσο που προκάλεσε τη μεγαλύτερη εντύπωση στο Μαξίμου και τα υψηλά κλιμάκια της εγχώριας εξουσίας, είναι τα μέτρα ασφαλείας που πήρε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας και δεν αναφέρομαι μόνο στην αδιανόητη φύλαξη που είχε!

Μου λένε λοιπόν καλά ενημερωμένες πηγές, ότι τα μέτρα που ελήφθησαν και οι εργασίες περαιτέρω προφύλαξης και ασφάλειας που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο όπου εγκαταστάθηκε στον Αστέρα Βουλιαγμένης ο Μπιν Σαλμάν ήταν πρωτοφανείς!

Ο χώρος της προσωπικής του εγκατάστασης μετατράπηκε σε φρούριο καθώς διαμορφωνόταν από εξειδικευμένα συνεργεία εδώ και 3 εβδομάδες, ενώ πέραν όλων των μέτρων που ελήφθησαν υπήρξε θωράκιση των τοίχων και κουφωμάτων με υπερσύγχρονες και αδιαπέραστες μεταλλικές κατασκευές, προκειμένου να καταστεί βέβαιον ότι δεν μπορεί να προκληθεί επ ουδενί ζήτημα της προσωπικής του ασφαλείας και ακεραιότητας!

Μάλιστα όπως μου λένε, ο βαθμός ασφαλείας ανήλθε στο «7», μολονότι στην ΕΕ ο μέγιστος βαθμός ασφαλείας ανέρχεται στο «4»!

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Άραβας μεγαλομέτοχος του Αστέρα Βουλιαγμένης ήρθε στην Αθήνα 2 ημέρες πριν την άφιξη του Μπιν Σαλμάν προκειμένου να επιβλέψει ο ίδιος προσωπικά τις εργασίες πρόσθετης ασφαλείας και μετατροπής της βασιλικής σουίτας (στην ουσία το …μισό ξενοδοχείο είχε ο πρίγκιπας για δωμάτιο) σε απόρθητο κάστρο, όπερ και εγένετο!