Ο Δούκας του Σάσεξ εμφανίστηκε απροσδόκητα στο Ανώτατο Δικαστήριο καθώς ξεκινούν οι νομικές διαδικασίες για μια υπόθεση προστασίας της ιδιωτικής του ζωής.

Ο πρίγκιπας Χάρι και άλλα άτομα μηνύουν την Associated Newspapers Ltd (ANL), εκδότες της Daily Mail και της Κυριακάτικης Mail.

Ο Δούκας, ο τραγουδιστής Sir Elton John και οι ηθοποιοί Sadie Frost και Liz Hurley είναι μεταξύ των ατόμων που καταγγέλλουν παράνομη συλλογή πληροφοριών.

Ο εκδότης έχει περιγράψει τους ισχυρισμούς ως «παράλογες κατηγορίες».

Μια τετραήμερη προκαταρκτική ακρόαση στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο, που ξεκινά τη Δευτέρα, θα εξετάσει νομικά επιχειρήματα και ένας δικαστής θα αποφασίσει εάν η υπόθεση θα προχωρήσει περαιτέρω.

Η Associated Newspapers Ltd (ANL) υποβάλλει προσφορά για να τερματίσει τις αξιώσεις

Εν τω μεταξύ η Associated Newspapers Ltd (ANL) υποβάλλει προσφορά για να τερματίσει τις αξιώσεις.

Η εμφάνιση του πρίγκιπα Χάρι θα θεωρηθεί από πολλούς ως ένδειξη της δύναμής του να αισθάνεται για την ιδιωτικότητά του και την αποφασιστικότητά του σχετικά με τη νομική δράση.

Άλλοι που συμμετέχουν στη νομική δράση είναι ο σύζυγος του Sir Elton, David Furnish, και η Doreen Lawrence, μητέρα του Stephen Lawrence, ο οποίος δολοφονήθηκε σε ρατσιστική επίθεση το 1993.

Η ομάδα ξεκίνησε τη νομική δράση πέρυσι αφού έλαβε γνώση των «επιτακτικών και άκρως οδυνηρών αποδεικτικών στοιχείων ότι υπήρξαν θύματα απεχθούς εγκληματικής δραστηριότητας και κατάφωρων παραβιάσεων της ιδιωτικής ζωής» από την Associated Newspapers Ltd (ANL), σύμφωνα με δήλωση της δικηγορικής εταιρείας Hamlins που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2022.

Η εμφάνιση του Δούκα τη Δευτέρα πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά που επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την κηδεία της Βασίλισσας τον Σεπτέμβριο.

Η αιφνιδιαστική επιστροφή του έρχεται σχεδόν τρεις μήνες αφότου δημοσιοποίησε την ταραγμένη σχέση του με τον πατέρα του τον Βασιλιά και τον αδελφό του τον Πρίγκιπα της Ουαλίας στην αμφιλεγόμενη αυτοβιογραφία του Spare.

Διαβάστε περισσότερα