Θλιβερές εικόνες των τελευταίων ημερών από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Κορινθίας και της Αττικής κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η φωτιά έχει αφήσει πίσω της 55.000 στρέμματα καμένης γης, εκατοντάδες χαμένες περιουσίες, αλλά και μία χλωρίδα – πανίδα που πλέον δεν υφίστανται ή σχεδόν έχει εξαφανιστεί.

 Οι φωτογραφίες καταγράφουν καμένες δασικές εκτάσεις, αυλές σπιτιών και οικισμούς. Το βράδυ της Τετάρτης ήταν μια δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους της περιοχής. Οι δυνατοί άνεμοι δυσχέραιναν την πρόσβαση των επίγειων πυροσβεστικών μέσων στο σημείο ενώ λόγω προχωρημένης ώρας ήταν ανέφικτη η πτήση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

 Το μέτωπο της φωτιάς, σύμφωνα με τον αντιπεριεφερειάρχη Κορίνθου, Αναστάσιο Γκιώλη, ξεπέρασε τα 10 χλμ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο καπνός είχε φτάσει μέχρι την Αθήνα.

«Παράδεισος και κόλαση»

Η Μαυρολίμνη ο Σχίνος και όλο το παραλιακό μέτωπο είχε χαρακτηριστεί ως επίγειος παράδεισος. Οι περιοχές ήταν γνωστές για τα καθαρά, κρυστάλλινα νερά και τις καταπράσινες πεδιάδες που τις στολίζουν. Πρόκειται για περιοχές που πλημμύριζαν από κόσμο, ειδικά τα Σαββατοκύριακα.

Σχετική είδηση: Σχίνος: 55.000 στρέμματα καμένης γης άφησε πίσω της η πυρκαγιά