Οι μετοχές σημείωσαν ελάχιστη μεταβολή την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν νέα οικονομικά στοιχεία

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υποχώρησε 18 μονάδες ή 0,1%. Ο S&P 500 διαπραγματεύεται ακριβώς πάνω από την επίπεδη γραμμή, ενώ ο  Nasdaq Composite ανέβηκε 0,1%.

Οι μετοχές της GameStop υποχώρησαν περίπου 19% μετά την απόλυση του Διευθύνοντος Συμβούλου Matthew Furlong από την εταιρεία λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών.

Ο S&P 500 βγαίνει από μια συνεδρία πτωτική συνεδρίαση μετά απο τα υψηλά που σημείωσε προσεγγίζοντας σε απόσταση αναπνοής από το βασικό επίπεδο των 4.300 μονάδων. Ο ευρύτερος δείκτης της αγοράς έφτασε επίσης στο υψηλότερο επίπεδο απο τον Αύγουστο αυτή την εβδομάδα.

«Βρισκόμαστε σε ένα μικρό κενό ειδήσεων: Τα οικονομικά αποτελέσματα έχουν τελειώσει, το ζήτημα για το ανώτατο όριο του χρέους έχει επιλυθεί και περιμένουμε τη Fed την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της BD8 Capital Partners στο CNBC. «Αναμένεται ευρέως ότι θα σταματήσουν, αλλά θα είναι πραγματικά σημαντικό ποια θα είναι η καθοδήγησή τους και ποιος θα είναι ο αριθμός [δείκτης τιμών καταναλωτή] την Τρίτη και ο [δείκτης τιμών παραγωγού]».

Πράγματι, οι επενδυτές φαίνεται να βρίσκονται σε ένα μοτίβο διακράτησης εν αναμονή της επερχόμενης συνεδρίασης πολιτικής της Federal Reserve στις 13 και 14 Ιουνίου.

Τα οικονομικά σημάδια υποδηλώνουν ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί, παρόλο που παραμένει πάνω από τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.

Νέα εβδομαδιαία στοιχεία επιδομάτων ανεργίας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021, υποδεικνύοντας μια πιθανή χαλάρωση της αγοράς εργασίας.

Η άνοδος αύξησε επίσης τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα σταματήσει την πολιτική αύξησης των επιτοκίων στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα