Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών πειραματίζεται με το ενδεχόμενο να εγκαταστήσει οπλισμό σε «ρομποτικό σκύλο» με το τουφέκι επόμενης γενιάς.

Το ρομπότ, ένα Vision 60 Quadruped Unmanned Ground Vehicle (Q-UGV) της Ghost Robotics, είναι επίσης εξοπλισμένο με μια εξελιγμένη σουίτα αισθητήρων για επιτήρηση και άλλους ρόλους υποστήριξης για τον Στρατό.

Θανατηφόρο ρομποτικό σκυλί

Η υπηρεσία εξετάζει το ενδεχόμενο να ενσωματώσει το ρομπότ με το Sig Sauer XM7 Rifle, σύμφωνα με το Janes. Αυτό είναι ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι η πρώτη απόπειρα για κάτι τέτοιο.

Για παράδειγμα, ο στρατός έχει δοκιμάσει στο παρελθόν χρησιμοποιώντας καραμπίνα M4A1 σε Q-UGV. Ωστόσο, εάν επρόκειτο να δοκιμάσουν το τουφέκι Sig Sauer XM7, θα ήταν μια νέα εξέλιξη στην εξερεύνηση των δυνατοτήτων των μη επανδρωμένων ρομπότ που μιμούνται τις ικανότητες των σκύλων.

Σημειώνεται ότι το τουφέκι XM7 και το αντίστοιχο του, το αυτόματο τουφέκι XM250, επιλέχθηκαν για να αντικαταστήσουν το M4 carbine και M249 Squad Automatic Weapon στα οπλοστάσια του αμερικανικού στρατού στο πλαίσιο του προγράμματος Next Generation SquadWeapon (NGSW) το 2022.

Χρησιμοποιούν πυρομαχικά 6,8 mm και θα υιοθετηθούν από την στρατό μέσα στην επόμενη δεκαετία. Αν και οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ τα προτιμούν ήδη, ορισμένοι στρατιώτες έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι το μέγεθος και το βάρος του XM7 μπορεί να εμποδίσουν την απόδοσή του ως τυπικό τουφέκι πεζικού.

Εν τω μεταξύ το 2021, η Ghost Robotics παρουσίασε το Vision 60 σε μια εμπορική έκθεση του στρατού στην Ουάσιγκτον, DC.

Το τετράποδο robo-dog σχεδιάστηκε με την ικανότητα να προσαρτά ένα τουφέκι χωρητικότητας 10 φυσιγγίων και να χτυπά στόχους σε απόσταση έως και τρία τέταρτα του μιλίου.

Αν και το σύστημα επίδειξης δεν ήταν αυτόνομο, απαιτούσε από έναν άνθρωπο χειριστή να ελέγχει τη μηχανή και να πυροβολεί το τουφέκι από απόσταση. Το Vision 60 δεν είναι ακόμη ικανό να πυροδοτεί ανεξάρτητα, αλλά είναι μια πολλά υποσχόμενη εξέλιξη στη ρομποτική.

Διαβάστε ακόμη: