Στο πρόσφατο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομπότ που έλαβε χώρα στο Πεκίνο της Κίνας, το μέλλον έδειξε πως…πλησιάζει, καθώς παρουσιαστήκαν ανθρωποειδή ρομπότ, πιο ρεαλιστικά από ποτέ.

Οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη και άλλες τεχνολογίες αιχμής επέτρεψαν σε διάφορες εταιρίες να κατασκευάσουν ανδροειδή που μιμούνται στενά τις ανθρώπινες ενέργειες και αλληλεπιδράσεις. Αυτές οι υπερσύγχρονες μηχανές πλέον έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να συνομιλούν αβίαστα, αλλά διαθέτουν επίσης και άψογες υφές δέρματος, μέχρι και αρθρώσεις που τους επιτρέπουν να πραγματοποιούν ομαλά σύνθετες κινήσεις.

Προσθέτοντας μια πινελιά ιδιαιτερότητας, στην έκθεση υπήρχαν και ρομποτικά σκυλιά. Αυτά τα “doggie droids” έκλεψαν τις εντυπώσεις πολλών παρευρισκομένων. Μάλιστα, πέρα από την αξιαγάπητη φύση τους, τα μηχανικά αυτά κατοικίδια έχουν και πρακτικά χαρακτηριστικά, όπως το να εκτελούν μικρές καθημερινές ενέργειες, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι και για παραδόσεις φαγητού.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομπότ είναι πάντα μια πλατφόρμα για φουτουριστικές καινοτομίες, αλλά όπως φαίνεται φέτος ξεπέρασε τον εαυτό του. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι στη διοργάνωση παρουσιάστηκε αριθμός ρεκόρ νέων ρομποτικών προϊόντων.

Μιλώντας σχετικά με τα ανθρωπόμορφα ρομπότ της εταιρίας του, ο CEO της EX Robots, Li Boyang, δήλωσε:

Αυτά τα ρομπότ είναι ρομποτικά προϊόντα που είναι κατάλληλα για επικοινωνία με ανθρώπους καθώς και για δημόσιες υπηρεσίες. Επί του παρόντος χρησιμοποιούνται σε επιστημονικά μουσεία, σε τουριστικά αξιοθέατα, σε κέντρα παροχής υπηρεσιών δημόσιας διοίκησης, σε λόμπι ξενοδοχείων, σε εκπαιδευτικά σενάρια και σε σενάρια συντροφιάς.

Για περισσότερα μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο του Associated Press μέσα από τον player που ακολουθεί.

Διαβάστε ακόμη: