Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως, ότι ο πρωθυπουργός άρχισε να αντιλαμβάνεται την ανάγκη ενός ριζικού ανασχηματισμού στο Μαξίμου.

Συνεργάτες του χρεώνονται με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα με το διαρκές αντάρτικο από βουλευτές που πλήττει την εικόνα της κυβέρνησης.

Κοντινοί συνεργάτες του χρεώνονται επίσης και το βραχυκύκλωμα στις σχέσεις του Μαξίμου με ισχυρούς επιχειρηματικούς παράγοντες.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από διάφορες συναντήσεις με ισχυρούς παράγοντες της διαπλοκής.

Καθώς και μετά τις επαφές με ιδιοκτήτες δύο μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στις κατασκευές στα μεγάλα έργα και την ενέργεια.

Γι΄ αυτό ο πρωθυπουργός αναζητεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Τον ορισμό αξιόπιστου επιτελάρχη – συνδέσμου στο Μαξίμου απαιτούν και οι βουλευτές οι οποίοι θεωρούν ότι είναι αποκλεισμένοι τόσο από το Μαξίμου όσο και από τους υπουργούς, οι οποίοι έχουν αποκτήσει καθεστωτικό σύνδρομο και δεν σηκώνουν ούτε τα τηλέφωνα στους βουλευτές που ενδιαφέρονται για την επίλυση θεμάτων των περιφερειών τους.

Η κατάσταση άρχισε να αλλάζει μετά το αντάρτικο των 11 που κατέληξε στη διαγραφή του Μάριου Σαλμά.

Με εντολή Μητσοτάκη οι υπουργοί επιχειρούν να προσεγγίσουν τους βουλευτές.

Το σχέδιο προβλέπει αρχικά την κοινωνική προσέγγιση και γι΄ αυτό οργανώνονται δείπνα στις ταβέρνες.

Πρώτος έκανε την κίνηση ο υπουργός Δικαιοσύνης και στη συνέχεια ο Κυριάκος Πιερρακάκης με το δείπνο σε βουλευτές στον Καραβίτη.

Στο πλαίσιο της επαναπροσέγγισης με τους βουλευτές εντάσσεται και το street party στην οδό Ρηγίλλης όπου βρίσκεται το ιστορικό κτίριο της Νέας Δημοκρατίας.

Πριν από το πάρτι στην ιστορική έδρα του κόμματος θα προηγηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με όλους τους βουλευτές στο Μαξίμου.

Το σχέδιο προβλέπει για τη συνέχεια την τοποθέτηση δύο επιτελαρχών.

Ο ένας εκ των δύο που πιθανότατα θα είναι ο Σταύρος Παπασταύρου θα είναι επιφορτισμένος αναγκαστικά με την αναβάθμιση των σχέσεων των βουλευτών με το Μαξίμου και την αποκατάσταση της επικοινωνίας τους με τους βουλευτές.

Ο δεύτερος που αναμένεται να είναι ο Γ. Γεραπετρίτης θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης των σχέσεων του Μαξίμου με τους ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες και τους καναλάρχες.

Δεν αποκλείεται ο ανασχηματισμός στο Μαξίμου να πραγματοποιηθεί πριν από τις αλλαγές στην κυβέρνηση που τοποθετούνται για τις αρχές Φεβρουαρίου. Δηλαδή περί τις αρχές του νέου έτους!

Διαβάστε ακόμη: