Εναντίον της εφαρμογής Lisa AI: 90s Yearbook & Avatar κινήθηκε νομικά η Scarlett Johansson και αφορμή για αυτό, στάθηκε η -αν μη τι άλλο- αισθαντική φωνή της. Συγκεκριμένα, το προφίλ της εφαρμογής Lisa AI δημοσίευσε μια διαφημιστική ανάρτηση για το X (πρώην Twitter) που αναπαρήγαγε τεχνητά τη φωνή της ηθοποιού. Προφανώς, δε θα μπορούσε να το αφήσει αυτό να περάσει έτσι, χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Η αμερικανίδα ηθοποιός, που μέσα στα χρόνια έχει καταφέρει να γίνει -δικαίως- μία από τις πιο δυνατές μας φαντασιώσεις, κινήθηκε με γρήγορους ρυθμούς επιβεβαιώνοντας μέσω του δικηγόρου της ότι όχι, δεν είναι η εκπρόσωπος του λογισμικού. Το AI λοιπόν, χρησιμοποίησε τη χαρακτηριστική, βραχνή φωνή της Scarlett Johansson γράφοντας κάτω από ένα post την εξής φράση : “τα λόγια αυτά ειπώθηκαν από τη φωνή της Johansson που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη”. Ε, πώς να μην εκνευριστεί μετά το αγαπημένο μας κορίτσι;

H Johansson όμως δεν είναι μόνη της σε όλο αυτό. Όπως όλα δείχνουν, η τεχνητή νοημοσύνη και το AI είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Χόλιγουντ τον τελευταίο καιρό, με το συνδικάτο των ηθοποιών (SAG-AFTRA) ωστόσο να μην έχει καταλήξει ακόμα σε συμφωνία σχετικά με τους περιορισμούς που απαιτούνται για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Οι περισσότεροι άνθρωποι πάντως, είναι σίγουρο πως δε θέλουν να δουν ένα αντίγραφό τους να εμφανίζεται χωρίς την άδειά τους ή τη δημιουργία μίας ψηφιακής τους αντικατάστασης. Άμα έχεις σάρκα και οστά δηλαδή, τι να τα κάνεις τα ψηφιακά.

Διαβάστε ακόμη: