Οι τελικές πινελιές στον καμβά του ανασχηματισμού μπαίνουν αυτές τις ώρες στο Κονέκτικατ όπου ο πρωθυπουργός μετέβη αεροπορικώς προκειμένου να εγκαταστήσει την κόρη του Δάφνη στο φημισμένο πανεπιστήμιο Yale.

Η επιστροφή έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα, γεγονός που σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην τελική ευθεία της ανακοίνωσης ενός σαρωτικού ανασχηματισμού τον οποίο θα έχει την ευκαιρία να «χτενίσει» στην τελική του μορφή κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής στην Αθήνα από την Νέα Υόρκη, όπου με κλειστά τηλέφωνα, θα έχει τον χρόνο να σκεφτεί τις τελευταίες λεπτομέρειες όσον αφορά παραμονές, αποχωρήσεις, μετακινήσεις, νέα πρόσωπα!

Το γεγονός πάντως είναι πως υπάρχουν κάποια στελέχη που θεωρούνται αμετακίνητα για διάφορους λόγους.

Ο Ν. Δένδιας για παράδειγμα είναι βέβαιον ότι δεν εγκαταλείπει το Υπ. Εξωτερικών, ούτε πρόκειται να «αναβαθμιστεί» ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Αμετακίνητοι ακόμη θεωρούνται οι κ. Πιερρακάκης (απολύτως επιτυχημένος) και Λιβάνιος στο Υπ. Ψηφιακής πολιτικής, όπως και ο Ν. Παναγιωτόπουλος στο Υπ. Άμυνας!

Επιπροσθέτως, λόγω θετικής έκβασης των βασικών οικονομικών δεικτών και τροχιάς της οικονομίας σε δρόμους ανάκαμψης ο Χρ. Σταϊκούρας ως επιβράβευση της πολιτικής του προφανώς θα παραμείνει!

Σίγουρη θεωρείται και η παραμονή του Κων. Καραμανλή που μετά βεβαιότητας στο Υπ. Υποδομών και Μεταφορών έχει παράσχει έργο με αποκορύφωμα την προώθηση των μεγάλων οδικών αξόνων.

Εκεί που θα υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές θα είναι στο μέτωπο των υφυπουργών όπου θα τοποθετηθεί πλήθος κομματικών στελεχών με φόντο τις εκλογές του 2023!

Τέλος ο πρωθυπουργός την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου ή το αργότερο μέχρι το διήμερο 5-7 Σεπτεμβρίου και πριν την έκθεση Θεσσαλονίκης θα ανακοινώσει το νέο κυβερνητικό σχήμα στο οποίο θα περιλαμβάνεται η σύσταση του νέου υπουργείου Φυσικών Καταστροφών το οποίο θα υπάγεται απευθείας στο Μαξίμου!