Μια  ακόμη μέρα του θέρους που κρατάει όμως σε αναμμένα κάρβουνα τους υπουργούς της κυβέρνησης που δεν γνωρίζουν αν θα συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο που έχει οριστεί για την Τρίτη το πρωί!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προϊδεάσει για ανασχηματισμό αφήνοντας τον χρόνο ανοικτό.

«Οι ευθύνες στον βαθμό που μπορούν να προσωποποιούν θα αποδοθούν την κατάλληλη στιγμή, όχι την ώρα της μάχης».

Κομβικό σημείο η άνοδος του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Είναι λοιπόν ιδανική η στιγμή -μετά από την δοκιμασία των πυρκαγιών που έπληξαν ως ένα βαθμό την εικόνα της κυβέρνησης- για μια επανεκκίνηση εν όψει και ενός καυτού πολιτικά φθινοπώρου που πρέπει να ληφθούν μέτρα για τον κορωνοϊό .

Ο πρωθυπουργός αναχώρησε χθες το απόγευμα για ένα ταξίδι-αστραπή στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου μεταβαίνει για να εγκαταστήσει την κόρη του, που ξεκινά τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο.

Στο Μαξίμου θα βρίσκεται το πρωί της Δευτέρας.

Την  Τρίτη θα μεταβεί στη Σλοβενία όπου θα πάρει μέρος στο Bled Strategic Forum, την Τετάρτη θα επισκεφθεί στη Θεσσαλονίκη για συναντήσεις με τους φορείς της Βορείου Ελλάδος ενόψει της ΔΕΘ, ενώ την Πέμπτη  θα συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Βιοποικιλότητα της Μεσογείου στη Μασσαλία.

Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά 

«Η Δευτέρα λοιπόν μπορεί να είναι η αναμενόμενη πονηρή» όπως είπε υπουργός στο « radar».  Μια μέρα που δεν επιθυμούν να σκέφτονται όσοι γνωρίζουν τα λάθη τους και τις αστοχίες τους που προέκυψαν από την μη τήρηση των οδηγιών του Κυριάκου  Μητσοτάκη.

Γεγονός που τον ανάγκασε να παρεμβαίνει μετά …ως πυροσβέστης και να σβήνει τις φωτιές σε κάποιες περιπτώσεις υπουργικών δυσλειτουργιών σε διάφορους τομείς .

Το βέβαιο είναι ότι ο ανασχηματισμός όποτε και να πραγματοποιηθεί θα είναι σαρωτικός με την συμμετοχή νέων βουλευτών που έδωσαν το παρόν στις δύσκολες στιγμές .

Άλλωστε όπως είπε στο «radar» εξ απόρρητων συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι γνωστό τοις πάσι  ότι ο πρωθυπουργός παρατηρεί, αξιολογεί, δίνει δεύτερες ευκαιρίες αλλά όταν πάρει αποφάσεις δεν τις αλλάζει και τις επιβάλλει την κατάλληλη στιγμή! Του αρέσει δε να αιφνιδιάζει και όχι να αιφνιδιάζεται ».