Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έκανε η Σάρον Στόουν στην αυτοβιογραφία της με τίτλο «Μία Δεύτερη Ευκαιρία», η οποία μόλις κυκλοφόρησε και στα ελληνικά.

Η ηθοποιός που έκλεισε τα 63 χρόνια της ζωής της αναφέρεται στα σκληρά παιδικά της χρόνια, στη κακοποίηση που υπέστη από τη μητέρα της και στη σεξουαλική κακοποίηση της αδερφής της, Kέλλυ, από τον παππού της με τη βοήθεια μάλιστα της γιαγιάς της.

«Αν αντιμιλούσα, το χαστούκι έπεφτε σύννεφο. Αν κουνιόμουν την ώρα που με χτένιζε, μπορεί και να έσπαγε η βούρτσα πάνω στο κεφάλι μου. Έσπασε μερικές φορές. Μεγάλωσα μισώντας την. Όχι μόνο για όλα αυτά, αλλά για την ψυχρότητά της», δήλωσε για τη μητέρα της η Αμερικανίδα, καλλονή καλλιτέχνιδα.

«Η γιαγιά μου μας έβαζε σε ένα δωμάτιο μαζί με τον παππού μου και κλείδωνε την πόρτα», τόνισε η ηθοποιός.

Σαρον Στοουν Βασικο ενστικτο

Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το πολυσυζητημένο πλάνο χωρίς εσώρουχο στην επιτυχημένη ταινία μυστηρίου του 1993 «Βασικό Ένστικτο», σε σκηνοθεσία Πολ Βερχόβεν, όπου η ίδια υποδυόταν την Κάθριν Τράμελ. Τόνισε πως δεν επέλεξε εκείνη να εμφανιστεί χωρίς εσώρουχο.

Ο σκηνοθέτης και ο παραγωγός της ζήτησαν να το βγάλει, ξεκαθαρίζοντάς της ότι δεν θα φαίνεται το ευαίσθητο σημείο στην κάμερα. Ωστόσο, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Χωρίς τη συγκατάθεσή της, τα γεννητικά της όργανα φαινόντουσαν στην ταινία. Δυστυχώς η χολιγουντιανή σταρ δεν κατάφερε ποτέ να δικαιωθεί από την παραγωγή.

«Αφού γυρίσαμε το «Βασικό Ένστικτο», με κάλεσαν να το δω. Όχι μόνη μου, με τον σκηνοθέτη, όπως θα περίμενε κανείς δεδομένης της κατάστασης που μας έκανε όλους, ας πούμε, επιφυλακτικούς, αλλά σε μία αίθουσα γεμάτη ατζέντηδες και δικηγόρους, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν είχαν καμία σχέση με το έργο. Έτσι είδα για πρώτη φορά το πλάνο με το αιδοίο μου, αρκετό καιρό αφότου μου είχαν πει:  «Εμείς εδώ δεν βλέπουμε τίποτα. Πρέπει, όμως, να βγάλεις το εσώρουχό σου, γιατί το λευκό αντανακλάται στο φως και φαίνεται ότι φοράς»», εξήγησε η Σάρον Στόουν.