Πολλοί είναι αυτοί που εύχονται τα Χριστούγεννα να κρατούσαν λίγο παραπάνω, ωστόσο, υπάρχει μια πόλη που το έχει κάνει πράξη, καθώς το εορταστικό κλίμα δεν παλιώνει ποτέ.

Ο λόγος για τη πόλη «Santa Claus» στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, όπου τα Χριστούγεννα γιορτάζονται όλο το χρόνο, όπως γράφει η Mirro. Εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε αξιοθέατα όπως το Santa’s Candy Castle, το Μουσείο του Άγιου Βασίλη, το Christmas Lake Golf Course και τους στάβλους του Αγίου όποτε θέλετε.

«Αιώνια» Χριστούγεννα

Μπορείτε να επισκεφθείτε την πόλη τους παγωμένους χειμερινούς μήνες ή τους καλοκαιρινούς μήνες που επικρατεί παντού το υπαίθριο BBQ, με τα χαμογελαστά αγάλματα του Άγιου Βασίλη να σας υποδέχονται στις εισόδους της πόλης και τις πλατείες.

Το όνομα της πόλης προηγήθηκε του θέματος των Χριστουγέννων. Ιδρύθηκε το 1854 ως Santa Fe, αλλά οι τοπικοί αξιωματούχοι αντιμετώπισαν προβλήματα όταν προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα ταχυδρομείο. Το Τμήμα Ταχυδρομείων απέρριψε την αίτηση, καθώς υπήρχε ήδη ένα παράρτημα της Santa Fe σε μια άλλη πόλη της Ιντιάνα με το ίδιο όνομα.

Όσο για την έμπνευση του ονόματος, είναι από λίγο προϊόν μυθολογίας και ιστορικής μνήμης. Η Nell Hedge, η προηγούμενη διευθύντρια του Μουσείου Άγιου Βασίλη, είπε πώς ολόκληρη η πόλη είχε κάνει συνέλευση στο δημαρχείο κάποια παραμονή Χριστουγέννων για να βρει ένα νέο όνομα.

«Οι πόρτες άνοιξαν στο κτίριο και ένα κοριτσάκι άκουσε το κουδούνισμα του έλκηθρου του Άγιου Βασίλη και φώναξε, “Άγιος Βασίλης” και το πλήθος επανέλαβε “Άγιος Βασίλης”». Έκτοτε, το όνομα έμεινε και αργότερα επισημοποιήθηκε.

Το 1936, ελπίζοντας να εκμεταλλευτεί το περίεργο όνομα της πόλης, ένας επιχειρηματίας έστησε το Santa’s Candy Castle. Αυτό οδήγησε σε έναν αγώνα τουριστικής άνθισης και, μέχρι το τέλος του 1950, μια σειρά από άλλες χριστουγεννιάτικες επιχειρήσεις είχαν ξεπηδήσει, συμπεριλαμβανομένου του θεματικού πάρκου (τώρα ονομάζεται Holiday World) όπου ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης υποδέχεται τα παιδιά κάθε μέρα του χρόνου.

Διαβάστε ακόμη: