Στις διεθνείς αγορές για άντληση 300 εκατ. ευρώ βγήκε ο όμιλος Sani-Ikos, μέσω έκδοσης και διάθεσης ομολογιών διάρκειας 5,5 ετών, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου θα διατεθεί για νέες επενδύσεις.

Το βιβλίο προσφορών για τον τίτλο λήξης το Δεκέμβριο του 2026 έκλεισε νωρίτερα, με το κουπόνι της έκδοσης να μειώνεται στο 5,625% από 5,75% νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση θα ενισχύσει τη ρευστότητα του ομίλου για να χρηματοδοτήσει τα αναπτυξιακά του σχέδια σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία.

Εκδότης του ομολόγου είναι η Sani-Ikos Financial Holdings με έδρα το Λουξεμβούργο, ενώ η έκδοση έχει rating «Β-». Τα έσοδα αναμένεται να κατευθυνθούν κατά το ένα τρίτο για αποπληρωμή δανεισμού και τα υπόλοιπα για νέες επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις στο ΓΕΜΗ, η ΣΑΝΗ ΑΕ κίνησε προ μηνών τις διαδικασίες ώστε να παράσχει εταιρική εγγύηση, για την τήρηση όρων ομολογιακού δανείου της συνδεδεμένης Ikos Finco, η οποία πιθανώς ταυτίζεται με τη Sani Ikos Financial Holding. Το ομολογιακό δάνειο, για το οποίο δόθηκαν ή θα δοθούν εταιρικές εγγυήσεις καθώς και υποθήκη επί ακινήτων της ΣΑΝΗ, θα είναι ύψους ως 50 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τις εγχώριες συστημικές τράπεζες με επικεφαλής τη Eurobank.

Συντονιστής της έκδοσης είναι η Morgan Stanley ενώ το σχήμα συμπληρώνουν ως συνδιαχειριστές οι Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Alpha.

Σημειώνεται ότι μητρική του ομίλου είναι η Sani Luxco με έδρα το Λουξεμβούργο και απώτερος μέτοχος η LBRI SCA.