Ήταν το καλάθι, που έφερε τους Bulls έναν πόντο μπροστά από τους 76ers, με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 102-101. Με αυτό καλάθι ο Michael Jordan, κατά τη διάρκεια της πέμπτης σεζόν του στο NBA, έφτανε τους 10.000 πόντους. Ήταν το 303ο παιχνίδι του στο ΝΒΑ. Παρά τους 33 πόντους που πέτυχε εκείνο το βράδυ, οι Bulls ηττήθηκαν από την ομάδα της Φιλαδέλφεια με 120-108. Η ιστορία, ωστόσο, είχε γράψει Jordan.

Ο αστέρας των Bulls θα πετύχαινε πολλούς ακόμα πόντους στην μπασκετική του καριέρα. Όταν οι τίτλοι τέλους θα έπεφταν οριστικά για την μακρά καριέρα του, θα είχε βάλει συνολικά 32.292 πόντους στην διάρκεια της κανονικής περιόδου, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στη λίστα με τους μεγαλύτερους σκόρερ του ΝΒΑ όλων των εποχών. Περισσότερους πόντους από τον Jordan έχουν πετύχει μόνο οι Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone και Kobe Bryant.
Ο Jordan κατέκτησε έξι φορές το πρωτάθλημα του NBA. Κατάφερε να αναδειχθεί σε 10 σεζόν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Wilt Chamberlain με επτά συνεχόμενες κατακτήσεις της πρώτης θέσης στη λίστα των σκόρερ. Κατέκτησε πέντε φορές τον τίτλο του MVP της κανονικής περιόδου, «αναγκασμένος» να μοιραστεί τη δεύτερη θέση με τον Bill Russell (ο Kareem Abdul-Jabbar έχει κερδίσει έξι φορές τον τίτλο). Τρεις φορές έχει αποσπάσει τον προσωπικό τίτλο του All-Star MVP.