Για τον παγκόσμιο εξευτελισμό του στον περσινό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μίλησε ο διάσημος σεφ Salt Bae όταν με περίεργο τρόπο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και κυνήγησε αρκετούς παίκτες της Αργεντινής.

Ο Salt Bae υποσχέθηκε ότι δεν θα επαναλάβει κάτι τέτοιο, μετά τα πυρά που δέχθηκε για την… ατυχή αυθόρμητη εκδήλωση ενθουσιασμού στο γήπεδο Lusail.

Η εικόνα του ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και ο Λιονέλ Μέσι, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών τους για την ανάδειξη της Αργεντινής σε παγκόσμια πρωταθλήτρια, έκανε για μέρες τον γύρο του κόσμου στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο κατά κόσμος Nurset Gökçe φίλησε και κράτησε το τρόπαιο, μια τιμή που συνήθως επιφυλάσσεται στους αρχηγούς κρατών, στους αξιωματούχους της FIFA και στους ίδιους τους νικητές.

Μετά τις αντιδράσεις, η FIFA ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, στο πλαίσιο της οποίας διερευνήθηκε η εμπλοκή και άλλων ατόμων για την «αδικαιολόγητη πρόσβαση» μετά την τελετή λήξης, όπως ανακοίνωσε. Ωστόσο, μέχρι τώρα, δεν έχει γνωστοποιηθεί κάποιο από τα εσωτερικά μέτρα που είχε ανακοινωθεί ότι επρόκειτο να ληφθούν.

Μίλησε, όμως, η ίδια η «πέτρα του σκανδάλου». Ο Salt Bae μίλησε για τα καμώματά τους και… εξηγήθηκε: «Φταίει η αγάπη μου για την Αργεντινή και ο ενθουσιασμός μου», δήλωσε στους Times.

«Αγαπώ την Αργεντινή, έχω ζήσει εκεί. Πήγα για να τους υποστηρίξω. Πολλοί από [την ομάδα] έχουν έρθει στο εστιατόριό μου. Δεν αισθάνθηκα ξένος. Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή», είπε με φυσικότητα!

Ωστόσο, δεσμεύτηκε ότι «δεν θα πατούσα ποτέ, μα ποτέ ξανά στο γήπεδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούσαν το Παγκόσμιο Κύπελλο … Πόσοι άνθρωποι μιλούν για μένα; Πέντε δισεκατομμύρια. Όλος ο κόσμος».

Αμύνθηκε, λέγοντας ότι «δεν μπήκα στο γήπεδο με σκοπό τη διαφήμιση, απλά είχα όρεξη. Τότε ήταν μια μικρή έκπληξη. Υπήρχαν τουλάχιστον άλλοι 1.000 άνθρωποι στο γήπεδο, αλλά όταν δείχνουν το βίντεο εστιάζουν μόνο σε εμένα».

Πάντως, τίποτα από όλα αυτά δεν εμπόδισε τον διάσημο σεφ να παρακολουθήσει άλλους μεγάλους τελικούς ποδοσφαίρου. Παρευρέθηκε στον τελικό του Champions League στη γενέτειρά του, την Τουρκία, καταφέρνοντας να… συγκρατηθεί καθώς η Μάντσεστερ Σίτι πανηγύριζε την κατάκτηση του τρεμπλ.

Η έρευνα

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία του Nusret στον αγωνιστικό χώρο ωστόσο, ενόχλησε τη μεγαλύτερη μερίδα, με τους περισσότερους μάλιστα να χαρακτηρίζουν αδικαιολόγητη την είσοδο του και την παρουσία του δίπλα στους πρωταθλητές κόσμου που πάλεψαν για να φτάσουν σε αυτή τη στιγμή.

Η FIFA από την πλευρά της επιβεβαίωσε ότι ο Τούρκος σεφ, είχε πάνω του διαπίστευση, κάτι το οποίο όπως υποστηρίζουν δεν μπορεί να δικαιολογηθεί καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς το δικαίωμα αυτό δίδεται μόνο στους νικητές και τους αρχηγούς κρατών.

«Μετά από εξέταση, η FIFA διαπίστωσε πως άτομα απέκτησαν αδικαιολόγητη πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο μετά την τελετή λήξης στο στάδιο Λουσάιλ στις 18 Δεκεμβρίου. Θα ληφθούν τα κατάλληλα εσωτερικά μέτρα», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου της FIFA η οποία διεξάγει έρευνα για το περιστατικό.

Διαβάστε περισσότερα